Un copil în vârstă de doi ani, grav bolnav, care suferea de o afecțiune neuromusculară, a murit săptămâna trecută în Brazilia, după ce tatăl său a furat banii de tratament. Bărbatul a cheltuit 150.000 de dolari pe droguri și prostituate.

João Miguel Alves, în vârstă de doi ani, a decedat de curând în urma unei lupte îndelungate cu Atrofia Musculară Spinală.[info]

Tatăl său, Mateus Henrique Leroy Alves, în vârstă de 37 de ani, a fost arestat de poliţişti.

Se întâmpla la o săptămână după ce soția sa l-a raportat la poliție că a dispărut cu banii strânși pentru tratamentul copilului.[DailyMail]

Bărbatul a fost găsit la un hotel de lux, unde a stat aproape două luni.

Tatăl a furat banii de tratament

El a cheltuit 150.000 de dolari pe haine de firmă, ceasuri, droguri, prostituate și petreceri, relatează presa locală.

Medicii l-au diagnosticat pe João Miguel cu Atrofie Musculară Spinală la vârsta de șapte luni. Mateus și soția sa, Karine Rodrigues, au apelat la rețelele sociale în 2018.

Sperau să strângă banii necesari pentru tratamentul fiului lor bolnav.

Costuri uriașe pentru tratamentul copilului

Fiecare doză din medicamentul Spinraza, recomandat pentru a preveni evoluția bolii, costa 90.500 de dolari.

Familia a avut nevoie de aproape un an pentru a strânge 248.000$.

O mare parte din acești bani au fost strânși datorită unui maraton organizat în orașul natal al familiei.

Publicitate

Mateus și-a făcut planul cum să-și înșele familia, formată din soție, copilul bolnav și celălalt băiat de 10 ani. El i-a spus soției că pleacă în Belo Horizante pentru a se antrena să devină agent de pază.

• CITEŞTE ŞI:  Margaret Dickson, femeia care a supravieţuit unei execuţii: a refuzat să moară

În tot acest timp el a revenit doar de două ori acasă în vizită.

Banii strânși de familie au fost depuși în patru conturi. Două dintre acestea erau administrate de mamă și două de tată.

Mama a devenit suspicioasă după ce a observat numeroase retrageri mari și transferuri bancare. Ea s-a dus la poliție pentru a face plângere împotriva soțului său.

Bărbatul a fost ulterior arestat la un hotel de pe malul mării, în orașul Salvador. În momentul arestării sale, Mateus a spus poliției că a fost victima unei scheme de extorcare prin șantaj.

Băiețelul a primit prima doză de Spinraza prea târziu. Asta după ce guvernul a fost de acord să acopere costurile primelor trei doze de tratament.

Din păcate, copilul a murit subit, în timp ce se afla acasă.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele