În Thailanda, la 40 de km vest de orașul Bangkok, se află Templul Dragonului, unul dintre cele mai neobișnuite temple de pe mapamond.

În interiorul atipicei construcții se află o imensă statuie a lui Buddha, alte statui mai mici și câteva altare.

Dar ceea ce-l face să fie atât de ieșit din comun pe acest templu buddhist de 17 etaje este exteriorul său.

În jurul clădirii se încolăcește trupul unui gigantic dragon, lucrat cu măiestrie. Acest lucru îi conferă edificiului o notă bizară, inconfundabilă.[1]

Corpul dragonului ce înconjoară clădirea este gol pe dinăuntru.

templul dragonului
Templul Dragonului, vedere aeriană

Urcând prin tuburile care alcătuiesc trupul spiralat al dragonului oamenii puteau ajunge, cândva, până sus, pe acoperișul clădirii.

În unele spații interioare ale neobișnuitului templu, accesul publicului nu este permis.

De asemenea, nici ghizii turistici nu spun prea multe despre acest obiectiv, deşi este considerat o piatră preţioasă a turismului thailandez.

Nu se precizează cine a ridicat clădirea și nici în ce perioadă s-a petrecut acest lucru.

Detalii despre Templul Dragonului

Edificiul se numește Templul Dragonului sau Wat Samphran, are o înălțime de 80 de metri și o înfățișare memorabilă, de neconfundat.

Înălţimea templului nu a fost aleasă întâmplător. Aceasta semnifică vârsta de 80 de ani, cât a trăit Buddha.

Publicitate

La prima vedere, construcția de 17 etaje pare a avea, mai degrabă, aspectul comercial al unei piese de decor dintr-un parc de distracții.

templul dragonului
Templul Dragonului este uşor de reperat din împrejurimi

Capul dragonului se „odihnește” pe acoperiș – unde, de altfel, este prezent și un altar. Coada dragonului se află la nivelul solului.

• CITEŞTE ŞI:  Chiquita şi lovitura de stat din Guatemala, executată de CIA

Cu toate că interiorul dragonului este prevăzut cu trepte prin care oamenii puteau urca până în partea superioară a templului, în prezent doar câteva secțiuni mai sunt sigure, din cauza detetriorării scărilor.

Cei care au ajuns până acolo spun că Templul Dragonului are o aură de mister. Asta în ciuda aspectului său de clădire dintr-un film animat.

Este o construcție în al cărei aspect se împletesc, în cea mai ciudată combinație, elemente ale unor lumi opuse.

templul dragonului
Detalii ale elementelor decorative

Aspectul comercial, de tip Disneyland, se îmbină, într-un mod nemaivăzut, cu misterul și spiritualitatea Orientului îndepărtat.

Putem afirma că Templul Dragonului este o clădire în al cărei stil bizar și-au dat întâlnire estul cu vestul și vechiul cu noul.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele