De câteva ori pe an, uneori şi mai rar, pe crestele Bucegilor ia naştere un lac misterios.

Apariţia sa este prevestită de vânt şi grindină şi de un lucru înfiorător: de moartea unui om.

Localnicii din Poiana Ţapului spun despre lacul din munţi că este locul de intrare spre Iad.

Departe de civilizaţie şi de curiozitatea oamenilor, într-un loc unde doar viperele îşi fac culcuşuri confortabile, pe crestele Bucegilor, un lac misterios apare la moartea unui om. De asemnea, dispare după legi bizare, greu de înţeles.

Existenţa acestuia este confirmată de bogatul folclor local. Oamenii din Poiana Ţapului, cea mai apropiată localitate, vorbesc despre el ca despre un loc blestemat.

Oamenii evită zona când natura dă semne prevestitoare. Fiecare apariţie a lacului, care se produce de două sau trei ori pe an, alteori şi mai rar, este anunţată de fenomene extreme.

Vremea se strică brusc. Vântul bate puternic pentru două zile, iar în noaptea de dinainte de apariţie, o grindină puternică se abate peste creste.

Ca din senin, lacul apare pentru o zi sau două, scăldând munţii cu apele sale.

Parcă aşteptând o ofrandă vie, lacul dispare brusc după ce un om moare în apele lui.

apare la moartea unui om

Legendele lacului

Lacul are şi o legendă, relatată tot de oamenii din Poiana Ţapului[1]. Aceasta spune că în zonă exista un lac permanent, în mijlocul căruia îşi ducea veacul o vrăjitoare care chinuia copiii.

Aceştia s-au revoltat şi au scufundat vrăjitoarea cu tot cu casa ei, cu ajutorul zânei lacului. Doar că puterea vrăjitoarei era foarte mare şi astfel lacul reapare uneori, răpeşte un suflet de om şi dispare.

Publicitate
• CITEŞTE ŞI:  Cele mai ciudate imagini de pe internet, pentru o duminică fericită

Legende urbane mai noi, vehiculate de internauţii preocupaţi de fenomenele misterioase din Bucegi, vorbesc despre un templu al atlanţilor, ridicat pe acest loc. Aici ar avea loc sacrificii ritualice.

Tineri şi tinere ar fi fost aruncaţi în apa rece a lacului ca ofrande pentru zei.

Locul de intrare în Iad

Poveştile par să aibă şi un sâmbure de adevăr, având în vedere decesele produse pe crestele munţilor, în zona în care apare lacul.

În general, turiştii neîncrezători în poveştile locale au căzut victime lacului blestemat.

Localnicii care au vrut să se convingă de existenţa lacului şi fost de faţă în momentul umplerii acestuia. Aceştia au fost atraşi spre ape ca vrăjiţi, de un cântec căreia nu i se pot împotrivi, şi au sfârşit înecaţi în lac.

Aşa cum despre multe alte locuri din Bucegi se spune că sunt portaluri către alte dimensiuni sau sunt locuri cu încărcătură malefică, şi despre lacul de pe creste se vorbeşte ca despre un punct de întâlnire a celor două lumi.

Relatări înfricoşătoare de pe site-urile cu orientare ezoterică ale unor persoane care pretind că au fost martore la fenomenul apariţiei lacului vorbesc despre o negură ciudată care părea „vie“.

Aceasta s-a lăsat peste creste, iar din adâncul pământului au început să se audă vaiete.

Pe tot timpul nopţii s-au auzit voci din alte lumi, fascinante şi ademenitoare. A doua zi, lacul care apare la moartea unui om era deja acolo.

„Dacă iadul există cu adevărat, atunci cu siguranţă că pe acolo e intrarea”, a fost concluzia unei persoane care a trăit pe viu apariţia lacului blestemat.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele