Triunghiul Bermudelor este o regiune misterioasă din Oceanul Atlantic, triunghiulară ca formă, cu cele trei colțuri localizate de Insulele Bermude, Puerto Rico şi sudul Floridei, SUA. Prima dispariţie în Triunghiul Bermudelor, în care au fost implicate aeronave a avut loc după terminarea celui de-Al Doilea Război Mondial.

Nu se poate spune cu exactitate, însă se estimează că aproximativ 50 de nave și 20 de avioane au dispărut în această regiune misterioasă în perioada secolelor XIX-XXI. Dacă navele au început să dispară încă din anul 1800, prima dispariţie a unor aeronave a avut loc în anul 1945.

Prima dispariţie în Triunghiul Bermudelor a unor avioane

Prima dispariţie în Triunghiul Bermudelor în care au fost implicate aeronave a fost dispariţia unui grup de 5 bombardiere americane, cunoscut în istorie ca „Zborul 19”.

Niciunul dintre membrii echipajului nu a fost găsit. Mai mult decât atât, una dintre aeronavele care aveau misiunea de a salva militarii a dispărut fără urmă în aceeaşi zonă. Ce s-a întâmplat atunci, nimeni nu poate şti, însă dispariţia misterioasă a Zborului 19 continuă să fascineze imaginaţia pasionaţilor de mituri chiar şi în ziua de astăzi.[sursa]

prima dispariţie în triunghiul bermudelor

Totul a început în dimineaţa zilei de 5 decembrie 1945, când cinci bombardiere de tip TBM Avenger au decolat de pe pista aerobazei din Ft. Lauderdale, Florida. La bordul fiecărui avion se aflau câte trei militari. Grupul de zbor, denumit Flight 19, avea misiunea de a întreprinde simulări de bombardare a unor ţinte localizate în puncutul Hens and Chickens Shoals. Din acel loc, aeronavele trebuiau să se îndrepte spre insula Grand Bahama, iar mai apoi să se întoarcă la baza militară de unde au decolat.

• CITEŞTE ŞI:  Zeci de mii de oameni vor să bea un lichid dintr-un sarcofag descoperit în Egipt. Ce este substanţa

La ora locală 14:30, aparatele de zbor au bombardat ţinta avută în raza de acţiune, fără a întâmpina dificultăţi. În momentul în care s-au îndreptat spre nord, a avut loc un eveniment neobişnuit. Avioanele Zborului 19 au ajuns deasupra unei zone din largul coastei Floridei, unde o furtună puternică a început să izbucnească aproape ca din senin.

„Nu ştiu unde ne aflăm. Busolele pe care le am nu mai funcţionează, pentru că încerc să caut Ft. Lauderdale şi nu reuşesc.”, transmitea prin staţia radio locotenentul Charles C.Taylor, comandantul Zborului 19. La scurt timp după receptarea acestui mesaj, controlorii de trafic aerian pierdeau definitiv legătura cu echipajul celor cinci aeronave.

Au dispărut şi aeronavele salvatoare

În jurul orei 19:30, marina americană a trimis două avioane de tip PBM Mariner pentru a identifica bombardierele dispărute. După doar 20 de minute, una dintre aeronavele salvatoare nu a mai putut fi identificată pe radar. Cei 13 membrii ai echipajului care se aflau la bord nu au mai fost găsiţi vreodată.

În dimineaţa zilei de 6 decembrie, peste 300 de nave şi avioane au fost trimise pentru a identifica locul unde aeronavele Zborului 19 au dispărut. Membrii echipei de salvare au petrecut cinci zile pentru a cerceta zona. Întregul efort s-a dovedit a fi în zadar. Atât aeronavele cât şi membrii echipajului dispăruseră fără urmă.

Evenimentul din data de 5 decembrie 1945 a dat naştere unor mituri, care continuă să fascineze şi astăzi amatorii de fenomene neobişnuite. Începând cu anii ’60 zona în care Zborul 19 a dispărut urma să fie cunoscută sub numele de Triunghiul Bermudelor sau Triunghiul Diavolului.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele