Autorităţile din Germania au confiscat maşinile de lux ale românilor care încasau ajutor social, chiar în ziua în care aceştia s-au dus să ridice indemnizaţia lunară.

Cu siguranţă cunoaşteţi persoane care „muncesc” în afară şi îşi etalează vara pe bulevardele din România maşini de lux, a căror provenienţă este cel puţin dubioasă.

Te întrebi cu ce s-ar putea ocupa o astfel de persoană în străinătate, în condiţiile în care în România

Parchetul din Duisburg a finalizat cu succes o anchetă asupra mai multor cetățeni români care primesc ajutoare sociale de la statul german și vin să le ridice la volanul unor mașini de lux.

Conform presei germane[1], polițiștii au supravegheat sediile a două Job Center și au confiscat mai multe mașini aparținând celor veniți să-și ridice banii.

Procurorul-șef Stefan Muller a explicat într-un interviu apărut în spiegel.de faptul că mai multe persoane din cele puse acum sub acuzare s-au prezentat să-și ridice ajutorul la volanul unor autoturisme Mercedes E-Class sau BMW seria 5.

Poliţia a confiscat maşinile de lux

Astfel, din parcarea unui Job Center din orașul Duisburg s-au confiscat următoarele mărci:

  • Porsche;
  • BMW Seria 5;
  • Mercedes E-Class;
  • Mercedes CLK;
  • Mercedes AMG cu 500 de cai putere;

„Cineva a venit la agenție cu un Mercedes AMG de 500 de cai putere. Este greu să-ți iei așa ceva din ajutoare sociale.”, a declarat procurorul Muller.

Conform legii germane, orice persoană care beneficiază de Hartz IV (ajutor social de stat) trebuie să completeze o declarație de avere și poate deține un autoturism în valoare maximă de 7.500 de euro.

Cei mai mulți dintre cei anchetați acum au declarat la poliție că mașinile nu le aparțin, ci le-au împrumutat.

Foarte credibil! Dacă ar fi fost în România, mergea schema.

Publicitate
• CITEŞTE ŞI:  "Cazul Anca", cea mai mare eroare judiciară din istoria României

Pe lângă români, în aceleași situații au fost înregistrați și cetățeni bulgari.

Potrivit autorităților germane, cei mai mulți dintre ei fac parte din clanuri de interlopi. Lucru care nu e tocmai o noutate.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele