După ce şi-au ucis profesoara, doi fraţi din Belarus au fost condamnaţi la pedeapsa capitală. Belarus este singura țară europeană în care încă există pedeapsa cu moartea. Mai mult decât atât, familia lor nu va afla niciodată când vor fi împușcați sau unde vor fi înmormântați.

În urmă cu cinci luni, Hanna Kostseva a aflat că cei doi frați ai săi, Stanislaw și Ilya, în vârstă de 19 și 21 de ani, au fost condamnați la moarte pentru crimă.[BBC]

„Atunci când judecătorul a citit verdictul, oamenii din sala de judecată au început să aplaude. Inițial, a început doar unul, apoi a urmat un altul, apoi un al treilea și în curând toată sala aplauda. Pentru mine, în acel moment, a fost ca și cum propria viață mi-a fost luată”, a declarat Hanna.

Hanna spune că după pronunțarea verdictului s-a apropiat de cușca în care erau frații ei și a reușit să-i îmbrățișeze printre gratii.

A promis că va face tot posibilul pentru a-i salva.

Însă soarta lor era deja decisă.

Hannah, privind o fotografie veche în care se afla alături de fraţii săi

Stanislaw şi Ilya Kostsew au fost găsiţi vinovaţi pentru uciderea fostei lor profesoare, Natalya Kostritsa, pe care au înjunghiat-o de peste 100 de ori.

Ulterior au incendiat locuinţa acesteia, pentru a-și șterge urmele.

Președintele țării a vorbit despre cei doi frați care şi-au ucis profesoara

Cu o lună înaintea procesului celor doi fraţi, care între timp au pierdut şi apelul, preşedintele Belarusului, Alexander Lukashenko, a vorbit despre acest subiect.

„Sunt niște gunoaie, nu pot fi calificați altfel. Au avut probleme înainte şi au fost pedepsiţi. Au ucis o profesoară pentru că a vrut să salveze nişte copii. Sora lor e nimic, e un element antisocial. Biata profesoară a încercat să salveze doi copii, iar ei au măcelărit-o”, a spus Lukashenko.

• CITEŞTE ŞI:  Nancy Crampton Brophy, autoarea povestirii "Cum să-ţi omori soţul", a fost condamnată după ce şi-a omorât soţul

Într-un sfert de secol de când ocupă funcţia de preşedinte al Belarusului, Lukashenko a oferit clemenţă o singură dată.

Publicitate

Copilăria şi relaţia cu mama lor

Stanislaw şi Ilya Kostsewa au fost crescuţi doar de mama lor, Natalya, după ce tatăl lor a murit când unul avea 2 ani, iar al doilea doar câteva luni.

Au stat cu mama lor până la 14, respectiv 16 ani, când autorităţile au decis să fie instituționalizați într-un centru pentru copii problemă.

În Belarus, costurile în astfel de situații sunt acoperite de părinți, iar mama celor doi a cumulat datorii de peste 4.000 de dolari către stat.

O pedeapsă complementară pentru această datorie o reprezintă interdicţia de a părăsi capitala Minsk, până ce datoria va fi plătită.

Natalya, ţinând în mână scrisorile primite de la cei doi copii ai săi

De aceea, femeia nu a putut merge să-şi viziteze copiii încarceraţi în oraşul Mogilev, din estul ţării, comunicând doar prin scrisori.

În următorii 8 ani, Natalya nu va putea pleca din oraş, fiindu-i reţinută o treime din salariu pentru plata sumei datorate.

Până atunci, însă, copiii săi vor fi de mult timp executaţi.

De ce au ucis-o cei doi fraţi pe fosta profesoară

După ce au părăsit centrul de plasament, cei doi au decis să se răzbune pe cea care a reclamat-o pe mama lor pentru neglijenţă, respectiv fosta profesoară.

Au considerat că aceasta este singura vinovată pentru faptul că ei au ajuns la centrul pentru minori.

În faţa instanţei, cei doi fraţi au implorat familia victimei să le acorde clemenţă, ambii cerând să se întâlnească cu un preot.

• CITEŞTE ŞI:  10 invenţii făcute de femei, care au schimbat lumea în bine

Totuşi, instanţa a decis că pedeapsa cea dreaptă pentru fapta lor este moartea.

Din anul 1991, în Belarus au avut loc peste 400 de execuţii.

Femeile nu pot fi condamnate la pedepsa capitală.

Nicio o altă ţară europeană nu mai aplică pedeapsa capitală, încă din anul 1996.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

10 Comentarii

  1. Publicitate
  2. Ce egalitate…Oricum voi barbatii,nu acceptati ca femeile sa fie egale voua,chiar daca acuma s_au ridicat mai cu pretentii unele dintre noi.

  3. Societatea distrug copiii si tot ea ii omoară, de ce nu au ajutat-o pe maică-sa la timp sa investească calitativ în copii ,dar i-au luat de lângă ea si i-au mai cerut si bani pt asta ???????

  4. Au suferit din cauza ca, au fost luati de langa mama lor si s_au razbunat pt chinul ce l au tras in centrul de plasament, bine au facut trebuia chinuita si dupa omorata arsa de vie,sa le dea drumu sa faca puscarie 7 8 ani si atat! Nu moarte!!!

  5. Publicitate

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele