Fie că vorbim despre Dumnezeu, Univers, Energie sau Buddha, un lucru e sigur: oamenilor le place să creadă în ceva.

Pe lângă cele trei mari religii monoteiste: iudaism, creştinism şi islamism, sunt răspândite şi respectate unanim budismul şi hinduismul, care sunt religii politeiste.

Există însă o categorie aparte de religii ciudate, pe care tindem să nu le luăm în serios.

Acestea au atras atenţia prin excesele şi originalitatea lor.

De asemenea, rămâne un mister modul în care au reuşit să strângă enorm de mulţi adepţi.

10 religii ciudate în care cred oamenii

#10. Mişcarea Creativităţii

religii ciudate miscarea creativitatii

Cunoscută anterior ca Biserica Mondială a Creatorului, Mişcarea Creativităţii este o organizaţie religioasă separatistă care susţine doar religia albilor, Creativitatea.

Termenul de “creator” nu se referă la vreo zeitate, ci mai degrabă la rasa albă. În ciuda folosirii cuvântului “biserică”, mişcarea este una ateistă, fiind fondată în 1973 de către Ben Klassen.

După moartea lui Klassen (în 1973), Creativitatea aproape că a murit ca religie, până când conducerea acestei organizaţii a fost preluată în 1996 de către Matthew Hale ca “Pontifex Maximus”, adică “mare preot”.

Hale a fost încarcerat în 2003 pentru că a complotat la moartea unui judecător. Ghinionul său a fost să-l aibă drept complice pe Anthony Evola, un informator al FBI.

#9. Naţiunea lui Iehova

natiunea lui iehova

Publicitate

Opusul Mişcării Creativităţii, Naţiunea lui Yehova este un grup religios majoritar afro-american, fondat în 1979 la Miami de către Hulon Mitchell, Jr.

Acesta a devenit “Iehova ben Iehova”.

Scopul acestui grup religios este acela ca afroamericanii (ce sunt văzuţi drept israeliţii originari) să se întoarcă în Israel.

Cei aflaţi în această sectă religioasă trebuie să-l recunoască pe Iehova ben Iehova drept fiul lui Dumnezeu. Un lucru destul de greu de înfăptuit, având în vedere că oamenii cred în Iisus de vreo două mii de ani.

Secta a fost acuzată ca fiind rasistă, întrucât ea îi vede pe negri ca fiind “adevăraţii evrei”, iar pe albi ca “diavoli albi”.

#8. Scientologia

religii ciudate scientologie

Scientologia este o religie inventată de un scriitor SF, pe nume Ron Hubbard, ce a intrat în contact cu ideile de neosatanism.

În concepţia lui L.R. Hubbard, omul constă din trup (corp), minte (mind), înţeleasă că raţiune, spirit sau simţire, şi thetan (un fel de suflet al spiritului, adevăratul eu).

Esenţial este, însă, doar acest thetan care, în accepţiunea lui Hubbard, este veşnic şi parcurge un lung şir de reîncarnări.

• CITEŞTE ŞI:  10 curiozităţi despre Nicolae Ceauşescu, pe care puţini le cunosc

De asemenea, acesta se poate separa de trup. L.R. Hubbard pretinde chiar că poate dovedi ştiinţific acest lucru, motiv pentru care revendică dianetică că o adevărată ştiinţă.

Organizaţia scientologica se pretinde a fi o comunitate religioasă, ba mai mult decât atât chiar „Biserica”.

În mod opus învaţăturilor creştine, L.R. Hubbard a afirmat în repetate rânduri că în centrul gândirii şi preocupărilor scientologice nu se află vreun anume conţinut religios, ci în permanenţă acumularea a cât mai multe bunuri materiale: „Faceţi bani, faceţi mai mulţi bani, determinaţi-i şi pe ceilalţi oameni să producă, aşa încât să facă bani”.

Scientologia pretinde supunere şi veneraţie, dar nu faţă de un Dumnezeu, indiferent cum s-ar numi El, ci în numele unei pretinse capacităţi de a garanta omului „supravieţuirea”.

Făcând abstracţie de existenţa unui Dumnezeu personal, în care cineva să poată crede, Scientologia pretinde, în schimb, credinţa în comunitatea scientologică, ca şi o disciplină şi o supunere oarbă a adepţilor faţă de această organizaţie.

Faptul că asemenea fantezii magice nu sunt doar un prilej de ridicol, ci realmente pot deveni periculoase, îl arata cursul istoriei Scientologiei, pretenţia puerila şi magică de atotputernicie a organizaţiei născute din acest tip de gândire.

Printre cei mai renumiţi membri ai Bisericii Scientologice se numără actorii Tom Cruise şi John Travolta.

#7.  Templul Tinerilor Psihici

tineri psihici relicii ciudate

Thee Temple ov Psychick Youth (Templul Tinerilor Psihici)a fost fondat în anul 1981 de către Psychic TV, Coil, Current 93 şi alţi câţiva indivizi.

Reţeaua reprezintă un grup de oameni care acţionează ca un colectiv de artişti sau practicieni de magie.

TOPY este o manifestare dedicată conceptelor magice sau adorării zeilor.

Grupul se concentrează pe aspectele psihice şi magice ale creierului uman, ce sunt legate de o “sexualitate inocentă”.

În acest grup se regăsesc elemente de psihologie, artă şi muzică; “religia” aceasta a fost influenţatâd e satanistul Aleister Crowley.

#6. Biserica tuturor lumilor

biserica tuturor lumilor

Biserica tuturor lumilor a fost înfiinţată în anul 1962 de Oberon Zell-Ravenheart şi de soţia sa, Morning Glory Zell-Ravenheart.

Religia s-a dezvoltat de la un grup de fani ai romanului de SF “Străin într-o ţară străină”, de Robert Heinlen.

Astfel, în această “religie” se găsesc elemente din acest roman: Gaea, zeiţa Mama-natură, zeul Tată, prezenţa unui tărâm al zânelor şi zeităţilor.

Multe din ritualurile lor se focalizează spre zei şi zeiţe ale vechii Grecii.

Deşi pare mai mult ceva pentru copii, există destui adepţi ai acestei religii ciudate pentru a o include în lista noastră.

• CITEŞTE ŞI:  Cultura Cucuteni, o civilizaţie evoluată, care a dispărut în mod misterios

Ca tacâmul să fie complet, Zell-Ravenheart a înfiinţat şi Şcoala Gri de Magie, inspirată din Școală de magie și vrăjitorie Hogwarts, locul în care a învăţat Harry Potter.

#5. Oamenii Universului

oamenii universului

Oamenii Universului sau Oamenii cosmici ai puterilor luminii este o mişcare religioasă din Cehia, condusă de un om pe nume Ivo Benda.

Sistemul ei de credinţă se bazează pe existenţa civilizaţiilor extraterestre. Aceştia ar comunica telepatic cu Benda din octombrie 1997, mai târziu existând chiar şi un contact personal direct.

Conform lui Benda, aceste civilizaţii au o flotă de nave spaţiale, conduse de Ashtar Sheran şi care înconjoară Pământul.

Extratereştrii ne-ar supraveghea de aproape, şi aşteaptă să-i transporte pe adepţii lor în altă dimensiune.

Această “religie” incorporează elemente de ufologie, creştinism (Iisus ar fi fost o fiinţă cu “vibraţii superioare”) şi teorii ale conspiraţiei.

#4. Eutanasismul

eutanasismul

Suntem peste 7 miliarde de oameni pe Pământ.

“Nu vă înmulţiţi!”, este unul dictonurile de bază ale acestei religii ciudate, practicanţii Eutanasismului spunând că specia umană este suprapopulată pe Pământ şi ar trebui să dispară cât mai curând posibil.

O teorie ce poate părea interesantă pentru unii, care însă îşi vor revizui punctul de vedere când vor afla că în practică această religie se bazează pe patru piloni fundamentali: sinucidere, sodomie, canibalism (numai atunci când oamenii sunt morţi) şi avort.

Pe site-ul bisericii se afla şi un îndrumar “Cum să te sinucizi”, metoda explicată fiind cea pris asfixiere, utilizând heliu.

Unul dintre sloganurile acestei religii este “Salvează planeta, sinucide-te!”.

#3. Jediismul

biserica jedi

Adepții acestei religii ciudate cred cu tărie în Puterea Forţei.

Fanii seriei Războiul Stelelor sunt mai familiarizaţi cu termenul de Jedi.

Totuşi,  deşi poartă numele Cavalerilor Jedi, aceştia neagă orice legătură cu filmul Războiul Stelelor, al lui George Lucas.

Publicitate

Anul 2001 a marcat recunoaşterea Jediismului ca religie.

Biserica Jedi spune că există o forţă unică în univers, care animă şi leagă toate lucrurile, iar credinţa Jedi se află în fiecare dintre noi.

Toate fiinţele din univers sunt parte din Forţă, iar Forţa are două feţe: una luminoasă, reprezentând binele şi una întunecată, reprezentând răul.

Crezul Jedi sună astfel: „Sunt un Jedi, un instrument al păcii/Unde este ură, eu voi aduce iubire/Unde este jignire, voi aduce scuze/Unde este îndoială, voi aduce credinţa/Unde este disperare, voi aduce speranţa/ Unde este întuneric, voi aduce lumina/Unde este tristeţe, voi aduce bucuria/Sunt un Jedi/Nu voi căuta niciodată mai mult să fiu încurajat decât să încurajez/Să fiu înţeles decât să înţeleg/Să fiu iubit decât să iubesc/Pentru că dăruind, primim/Iertând, vom fi iertaţi/Şi murind ajungem în viaţa eternă/Forţa este întotdeauna cu mine/Pentru că sunt un Jedi.”

#2. Nuwaubianismul

nuwabanism religie

Publicitate

Nuwaubianismul este un termen folosit pentru a face referire la învăţăturile lui Dwight York.

• CITEŞTE ŞI:  9 celebrităţi care au ajuns la un moment dat falite

Acesta se află în închisoare pentru spălare de bani şi abuz de minori.

Adepţii acestui cult cred că rasa albă a fost creată ca o armată de ucigaşi servind rasa afro-americană.

Prin anii ’80 Dwight York a abandonat islamul, dedicându-se temelor Egiptului Antic şi extratereştrilor. Atunci a fondat el însuşi o religie, Nuwaubianismul, care combină Teosofia New Age, francmasoneria, islamismul, numerologia arabă şi paleoastronautica lui Zecharia Sitchin.

Nuwaubianiştii cred că Nikola Tesla a venit de pe planeta Venus, că fiecare dintre noi avem şapte clone răspândite în toată lumea, că femeile au inventat bărbaţii prin manipulare genetică şi că Homo Sapiens este rezultatul unor experimente genetice făcute pe Marte.

De asemenea, ei consideră că fetuşii care au fost avortaţi continuă să trăiască în canalizările unde au fost aruncaţi, organizându-se cu scopul de a prelua controlul lumii.

#1. Biserica Raeliană

biserica raeliana

Raëlism (sau Biserica Raeliană) este o religie OZN care a fost fondată în 1974 de către Claude Vorilhon, acum cunoscut sub numele de Raël, bazată pe credința în existența extratereștrilor și a obiectelor zburătoare neidentificate (OZN). Membrii organizației se autodenumesc raelieni sau ufolatrii (ozeniști).

Religia are adepţi pe tot globul, inclusiv în România.

În concepţia raeliană, viața pe Pământ a fost creată științific de către o specie de extratereștri pe care ei o numesc Elohim.

În toată lumea există aproximativ 130 de preoți raelieni și 24 de episcopi, care se grupează în șase niveluri, începând de la novice la Rael însuși, care ocupă singur cel de-al 6-lea nivel.

Religia a fost creată în Franța de Claude Vorilhon Rael, fost pilot de curse, care pretinde că a fost răpit în 1973 și 1975 de extratereștrii, ducându-l pe altă planetă, unde l-au instruit în mod special și i-au încredințat misiunea de a pregăti venirea pe Pământ a ființelor extraterestre.

Mişcarea raeliană are şi propria bucătărie culinară, cel mai cunoscut fel de mâncare fiind mărul uns cu unt.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele