Bill Gates a postat pe blogul său un infografic prin care arată că oamenii tind să se teamă mai mult de animalele care fac anual cele mai puţine victime.

De exemplu, febra dengue este cauzată de un virus care este transmis de ţânţari.

Anual sunt infectate 50 de milioane de persoane din întreaga lume. Printre simptomele bolii figurează febra, durerile de cap, durerile musculare şi articulare.

Boala cauzează anual aproximativ 12.000 de decese, mai ales în Asia de Sud-Est şi în zona Pacificului de Vest.

Astfel, cei mai periculoşi ucigaşi, sunt de multe ori trataţi cu indiferenţă.

De asemenea, omul are un loc bun în aceste statistici cu cele mai periculoase animale din lume.

Iată infograficul preluat de pe blogul lui Bill Gates, tradus în limba română:[1]

cel mai periculos animal

Cel mai periculos animal

Contrar părerilor comune, cel mai periculos animal nu este rechinul. Nici ursul, nici leul şi nici altă fiară periculoasă.

Ţânţarii au apărut în urmă cu circa 190 de milioane de ani în urmă.

În tot acest timp, evoluţia lor nu a fost spectaculoasă, arătând, în mod surprinzător, aproape la fel.

Speciile evolează atunci când au nevoie de abilităţi noi pentru a supravieţui şi a se reproduce.

Publicitate

Ţânţarii nu au avut prea mare nevoie, fiind mereu în vârful lanţului trofic.

De-a lungul timpului, aceste fiinţe mici, aparent inofensive, au reuşit să injecteze boli letale, incluzând aici malaria, până şi dinozaurilor.

Conform estimărilor, în cei 200.000 de ani în care omul a existat pe Pământ, ţânţarii au cauzat moartea a circa 52 de miliarde de oameni.

• CITEŞTE ŞI:  Mult mai multe animale decât se credea (inclusiv insecte) ar putea avea conștiință, susțin oamenii de știință

În acest moment, există circa 110 trilioane de ţânţari în lume, care poartă cel puţin 15 boli letale.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

11 Comentarii

  1. Din cate stiu, s-a dovedit ca atunci cand te musca un tantar , nu elibereaza nici o substanta(sange luat de la un alt individ sau orice altceva) , prin urmare ei nu pot transmite boli. Cum te-ar putea omori?

      • Gates o arunca cu tantarii pentru a gasii motive sa vaccineze cat mai multa lume, se stie ca sponsorizeaza la greu testarea vaccinurilor in tarile africane care mor iia pe capete din cauza lor. Veniti in delta dumarii sa vedeti voi tantari, dimineata cand te duci pe un lac inainte sa rasara soarele iti intra si in gura atat de multi sunt, eu sunt de acolo, suntem piscati la greu de tantari si nimeni niciodata nu a murit de asta…

  2. Publicitate
    • In fata ta este un leu salbatic si flamand, si un tantar, de care te temi mai mult? 🙂 Te temi de ce trebuie in situatiile potrivite.

  3. Publicitate

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele