Accidentele aviatice ar putea deveni istorie!

Bine, cel puţin cele în care mor foarte mulţi oameni.

Inginerul ucrainean Vladimir Tatarenko a muncit timp de trei ani la dezvoltarea unui proiect care ar putea salva pasagerii în cazul unui accident aviatic.

Acesta a descoperit o modalitate, inventând o cabină detaşabilă, care se poate ejecta în caz de urgenţă.

Destul de tare, nu-i aşa?

Pe apă sau pe sol

Inginerul Vladimir Tatarenko spune că partea detaşabilă a avionului, unde se află pasagerii, poate ateriza atât pe apă, cât şi pe sol, în caz de urgenţă.

Acest lucru se realizează graţie paraşutelor speciale ataşate de cabină şi a tuburilor de cauciuc care îi permit să plutească pe apă.

sistem de siguranta avion

„Supravieţuirea în cazul unui accident de avion este posibilă. Bineînţeles, cu condiţia ca avionul să nu explodeze sau să fie ţinta unui atac”, a punctat acesta pentru LiveLeak.

Scepticii se întreabă însă dacă respectiva capsulă detaşabilă nu ar putea să submineze întreaga structură a aeronavei şi îşi pun problema supravieţuirii piloţilor. Dar piloţii pot ieşi din cabina lor până la detaşarea capsulei, aşa că nu ar fi asta o problemă majoră.

După ce cabina se desprinde, viteza celor două motoare se reduce şi se deschid cele două paraşute, pentru ca pasagerii să ajungă în siguranţă la sol. Cabina poate fi ejectată printr-o deschidere poziţionată la coada avionului, în timpul decolării, zborului sau aterizării.

Publicitate
sistem de siguranta avion
sursa foto: boredpanda.com

sistem de siguranta avion

Cabina detaşabilă ar urma să includă şi spaţiul de depozitare pentru bagaje.

Ai plăti un preţ mai mare pentru o cursă mai sigură?

În ciuda celor care se întreabă cât de eficient este acest tip de aeronavă, dar şi cât de mult ar costa producerea unui astfel de avion, inventatorul a făcut un sondaj din care a rezultat că 95% din oameni ar fi dispuşi să plătească mai mult pe un bilet ca să zboare cu o aeronavă dotată cu un astfel de sistem de siguranţă.

• CITEŞTE ŞI:  O ţară construieşte autostrăzi subacvatice. Vezi cum arată proiectul de 25 mld. dolari

Deşi mijloacele de transport aerian sunt cele mai sigure, înregistrându-se mult mai puţine accidente faţă de celelalte tipuri de transport, mulţi oameni sunt îngrijoraţi când zboară cu avionul. Tocmai din cauza mediatizării intense a tragediilor aviatice.

Dacă s-ar reduce şi acest risc, călătoriile pe calea aerului ar fi aproape perfecte!

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

1 Comentariu

  1. Publicitate

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele