Cei care visează să se îmbogățească rapid ar putea fi dispuși să încerce orice, de la furtul şi vânzarea de cadavre până la cumpărarea de Bitcoin, dar, spre deosebire de lumea incertă a investițiilor pe internet, aurul este cunoscut pentru faptul că își păstrează valoarea. Din păcate, doar pentru că ați găsi cea mai mare pepită de aur din istorie nu înseamnă că veți fi realizat pe viață. Chiar și în ziua de azi, dacă te apuci să cauți aur, s-ar putea să nu-ți păstrezi comoara.

Cea mai mare pepită de aur găsită vreodată

Cea mai mare pepită de aur din lume a fost găsită în data de 5 februarie 1869, în Victoria, Australia. Doi mineri din Cornwall, John Deason și Richard Oats, au descoperit pepita în timp ce făceau prospecțiuni. Pepita a fost supranumită „Welcome Stranger” (Bun venit, străine!), cântărea 72 de kilograme și avea 61 de centimetri lungime.

Cei doi bărbați au dus pepita în orașul Dunolly pentru a fi cântărită la London Chartered Bank. Din nefericire, pepita era atât de mare încât nu a încăput pe cântar, în schimb, a fost spartă înainte de a putea fi fotografiată. Au fost realizate replici după desene făcute la vremea respectivă.

Cei doi bărbați au primit puțin sub 10.000 de lire sterline, în timp ce pepita a fost spartă și topită în lingouri de aur. BBC News sugerează că o pepită similară, dacă ar fi găsită astăzi, ar valora aproximativ 2 milioane de lire sterline.[sursa]

cea mai mare pepită de aur din lume
Astfel arăta cea mai mare pepită de aur din lume

În alte știri despre pepitele gigantice, Pepita Canaa ocupă primul loc în topul celor mai mari pepite de aur care mai există, acest supraviețuitor uriaș cântărind 60 de kilograme. A fost descoperită de Julio de Deus Filho în Brazilia în anul 1983. Pepita este expusă în prezent în „Sala de aur” din Museu de Valores do Banco Central din Brasília, capitala Braziliei.

• CITEŞTE ŞI:  Cea mai mare cameră digitală din lume a fost finalizată şi va oferi o perspectivă nemaivăzută până acum asupra Universului

Apariția diferitelor tehnologii are un rol în unele descoperiri mari de aur și niciodată mai mult decât în cazul pepitei numite „Mâna credinței” (“Hand of Faith”). Descoperită în anul 1980 de Kevin Hillier, această pepită de aur este cea mai mare bucată de aur găsită vreodată cu ajutorul unui detector de metale. În ciuda faptului că a fost găsită și în Down Under, această pepită extraordinară este acum expusă într-un cazinou din Las Vegas, SUA după ce a fost vândută pentru peste 1 milion de dolari. Se spune că ar conține 875 de uncii troy de aur.

Uncia troy a fost folosită în cântărirea aurului înainte de introducerea sistemului metric și este folosită și astăzi pentru a cântări metalele prețioase și pietrele prețioase de către cei din domeniu. O uncie troy este egală cu 31,1 grame. Acest lucru este diferit de sistemul avoirdupois, mai obișnuit, în care 1 uncie este de obicei egală cu 28,5 grame. Prețurile pentru aurul vândut astăzi pot fi exprimate în prețuri pe uncie, dar de obicei se referă la uncii troy.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele