Ce înseamnă să lucrezi la o casă de amanet


Lucrez la o casă de amanet din capitală, într-un spaţiu suficient de mic cât să nu am loc de întors şi într-o zonă suficient de expusă cât să nu am clienţi. Am salariul mic, dar nu aş avea nicio problemă cu asta dacă nu s-ar duce un sfert pe seminţe.

amanet

Îmi place să refuz, sunt obligată să-mi placă asta, iar dintre zecile de oameni care-mi aduc spre amanetare tinichele sau aparate epilatoare, pe care evident că îi refuz politicos, sunt destui care-mi smulg un zâmbet larg când îmi spun că sunt parcă prea frumuşică să-mi pierd timpul acolo. După ce zâmbesc, replica vine aproape fără excepţie: „Ţi-a rămas o coajă între dinţi…”!

Casa de amanet unde lucrez are şi curs valutar, dar n-o spun pentru că ar fi vreun fapt care să-mi mai scurme din plictiseală, ci doar pentru că vreau să dau un sfat care să facă un pic util textul de faţă: dacă vreţi să schimbaţi bani la o casă de schimb în foame, căscaţi bine ochii pe pancartă din faţă pe care este expus cursul de schimb la zi. Se prea poate ca undeva mic, pitic şi pitit să scrie cursul real, sub cel fals, care se pretinde că ar fi pentru monezi, de regulă. Mi-a povestit un client că şi-a luat-o. Client de la amanet, ho! A schimbat, a semnat, şi-a luat bani la curs de 3,6 lei. Superb!

În final, zic, dacă vedeţi că se ridică o statuie nouă în centru, e a mea. In memoriam.

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
1
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF
Andreea I.

Ofiţer amanet. Dar mai degrabă aş scrie. Vezi articolele mele aici.

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sigur o să-ţi placă

Din categoria Blogger

Nu rata: