coloana femeieO mare parte dintre noi suferim de dureri ale coloanei la un moment dat, înă este destul de simplu să prevenim acest lucru dacă suntem dispuşi să facem câteva schimbări minore în viaţa noastră.

Nervii, muşchii şi ligamentele coloanei sunt în legătură cu întregul organism. De aceea, o coloană sănătoasă este importantă pentru sănătatea noastră. ( dr. Kano Mayer – medic specialist la o clinică din SUA)

Pentru o coloană sănătoasă, iată 5 sfaturi pe care le poţi pune în practică foarte uşor:

1. Reglează-ţi stilul de a merge, a sta în picioare sau aşezat pe scaun –  mai ales dacă lucrezi la birou, ori de a ridica obiecte grele, încercând să distribui uniform tensiunea către muşchii şi ligamentele de susţinere.

2. Menţine o greutate corporală potrivită pentru înălţimea şi constituţia ta.

3. Încearcă să mergi la sală pentru un program scurt de fitness şi forţă, iar dacă nu ai timp sau pur şi simplu nu îţi permiţi, fă exerciţii acasă, căci astfel devii mai rezistent la accidentări şi sporeşti viteza de refacere a organismului.

4. Poartă încălţăminte flexibilă şi confortabilă, căci aceasta are un impact mare asupra coloanei.

5. Renunţă la fumat! Conform aceleiaşi surse, fumătorii acuză mai mult dureri în zona spatelui.

Publicitate
• CITEŞTE ŞI:  Papirusul Ebers - remedii din medicina antică egipteană, pierdute în timp

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele