Fie că eşti un adolescent care abia a pus ţigara în gură sau un fumător de două pachete pe zi, a renunţa la ţigări este o sarcină grea.

Vestea buna este că există nenumarate metode care te pot ajuta să renunţi la ţigari, unele mai eficiente, altele mai puţin. Trebuie doar să o găseşti pe cea mai potrivită pentru tine.

Guma cu nicotină

Poate unul dintre cele mai cunoscute produse de renunţare la fumat, guma cu nicotină trebuie mestecată pentru a elibera nicotina, care este absorbită în organism. Astfel se reduce pofta de nicotină şi dispar simptomele de sevraj. Doza de nicotină este redusă gradual în timp.

Acupunctura

O metodă mai puţin cunoscută, acupunctura constă în plasarea, de către un practician, a unor ace în anumite părţi ale corpului, de obicei, în partea exterioară a urechii. Acupunctura ajută la diminuarea simptomelor de sevraj şi calmarea poftei de nicotină.

Hipnoza

Hipnoza este o stare de concentrare profundă, în care eşti ghidat să simţi anumite sentimente şi gânduri. Hipnoza are scopul de a ajuta oamenii să renunţe la fumat, prin reducerea dorinţei de a fuma, creşterea voinţei de a se opri sau prin a ajuta să te concentrezi asupra unui program de renunţare la fumat.

Ţigara electronică

Poate una dintre cele mai controversate metode de renunţare la fumat, ţigara electronică este un dispozitiv care îţi oferă nicotină, dar care îţi satisface şi dependenţa de a duce ţigara la gură. Există experţi în sănătate care susţin că este cea mai bună metoda de renunţare la fumat, datorită procentului mare de eficienţă. Doza de nicotină este redusă gradual în timp.

• CITEŞTE ŞI:  Apolodor din Damasc: Viața și moștenirea celui mai renumit arhitect roman

Plasturi cu nicotină

Plasturii cu nicotină se plasează pe piele, prin care furnizează o cantitate de nicotină în organism, care ajută la reducerea simptomelor de sevraj şi a poftei de a fuma. Doza de nicotină este redusă în timp.

Inhalatorul cu nicotină

Inhalatorul cu nicotină ajută fumătorul să renunţe la ţigări, completând cantitatea de nicotină din organism fără a recurge la ţigară. Inhalatorul cu nicotină ajută la reducerea simptomelor de sevraj şi a dorinţei de a fuma.

Bupropionul (Zynban, Wellbutrin)

Bupropionul este un medicament care se eliberează pe baza de prescripţie medicală, acesta acţionând asupra receptorilor pentru nicotină din creier, blocându-le activitatea. Produsul nu conţine nicotină. Poate fi utilizat în siguranţă şi cu alte produse de înlocuire a nicotinei.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

5 Comentarii

  1. Cea mai buna metoda e sa ai vointa si sa te lasi direct fara sa mai bagi o tigara in gura. Iti va fi greu la inceput dar dupa aia corpul se obisnuieste. In schimb cu toate astea te amagesti si n-o sa te lasi asa usor. O spun din propria experienta.

  2. Publicitate
  3. Foarte adevărat! Pentru a te lasă de fumat trebuie voința!Eu m-am lăsat de fumat așa simplu de mâine nu mai fumez!si fumam 3 pachete pe zi!

  4. Publicitate

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele