El e cel mai mare dintre marii noştri, cunoscut şi apreciat la nivel internaţional.

A fost un moldovean de geniu cu o viaţă controversată.

Nu stăm să-l prezentăm, ştim cu toţii despre ce vorbim, dar există vreo explicaţie plauzibilă pentru care nu exista niciun film artistic adevărat, de calitate, dedicat exclusiv lui Eminescu?mihai-eminescu-159-de-ani-de-la-nastere-18343420

Mai ales dacă ne gândim că tot ceea ce se speculează despre iureşul din viaţa marelui poet ar putea fi cu siguranţă un şut în fund puternic care să producă explozia de inspiraţie şi a imaginaţiei unui scenarist decent!

S-au scris multe despre Eminescu, dar sunt atâtea pe care nu le-a auzit atâta lume.

Poetul nepereche a avut o viaţă foarte controversată şi asta l-a propulsat spre a fi cel mai bun. Toate năzbâtiile cu Creangă, toate telenovelele cu Veronica. A fost multă acţiune prin viaţa lui scurtă.

Ultimele premii internaţionale obţinute de Mungiu, Nemescu sau Netzer ne demonstrează că există cinematografie chiar şi după Sergiu Nicolaescu, motiv pentru care ar fi interesant să le vedem talentul creând ceva minunat, avându-l ca subiect central pe marele Eminescu.

Cât de tare ar fi un film despre viata lui Eminescu?

Publicitate
• CITEŞTE ŞI:  Asemănarea dintre personajele de film şi oamenii ilustraţi de acestea (3)

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

2 Comentarii

  1. Publicitate

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele