Traficul intens din Bucureşti ar putea fi mult mai fresh. Nu e nevoie de nicio statistică care să ateste că nesimţirea este un factor care îngreunează fluenţa. Una dintre cele mai importante probleme este aceea că mulţi oameni ignoră intervalele orare de vârf. Dacă un autoturism staţionează 10 minute pe un bulevard pe care circulă troleibuze şi blochează două dintre acestea la oră de vârf, e haos! Cine are vedere la astfel de bulevarde, ştie ce zic. S-o dăm pe reguli. 

1. Să semnalizezi şi când n-ai pentru cine. Oricând poate apărea un cameraman de la un balcon care să te filmeze şi să te pună pe net, huo! Semnalizează oricând e nevoie!

2. Să nu furi la semafor, accelerând în mod evident când se face galben şi motivând apoi că nu ai putut opri în condiţii de siguranţă. Aiurea.

3. Să nu opreşti maşina ca un cretin, mai ales în condiţii de trafic intens, doar pentru că ciubuc ori că vrei să-ţi iei ţigări.

4. Să-nţelegi care-s orele de vârf. Să-nţelegi şi să consimţi. De duminică seară, până vineri seară, între orele 16:30 şi 19:30 se întâmplă să fie multe maşini pe străzile capitalei. Multe rău. La fel se-ntâmplă şi de luni până vineri între orele 07:00 – 09:00. Pentru confortul tău, evită volanul între orele astea, inclusiv când te duci la muncă, măcar uneori.

5. Să nu intri pe interzis doar pentru că eşti pe un scuter şi ai o comandă de onorat.

• CITEŞTE ŞI:  Baba Novac, căpitanul lui Mihai Viteazul, acuzat de trădare şi ars pe rug

6. Să nu scrii SMS în timp ce conduci ori în timp ce traversezi carosabilul, indiferent c-o faci regulamentar sau nu. Trecerea de pietoni te protejează doar de jure. De facto, e nasol, că dacă te execută un beţiv pe trecerea de pietoni, el va plăti cu vârf şi îndesat, dar tu tot mort vei rămâne. Asta e dovedită şi indubitabilă! Capul sus!

7. Să nu-ţi laşi maşina într-un loc aiurea, cu cheia în contact şi cu un mesaj pe luneta prăfuită „Ia-mă!”. Dacă-ţi ia cineva maşina, devine un pericol public, conduce câteva sute bune de kile de fer prin trafic.

8. Să nu faci slalomuri nesimţite, că nu toţi sunt cretini. Când te-apuci să agresezi traficul şerpuindu-te ca un disperat printre maşini, mesajul tău pentru şoferi este limpede, „Cretinilor!”. Şi singurul cretin în speţă eşti tu.

9. Să cunoşti şi să recunoşti pentru totdeauna că semnalul sonor de avertizare al autoturismului tău nu-i pentru tot prostu’, să-nţelegi.
9.1. Când auzi un claxon, nu trebuie să-ncepi şi tu să claxonezi.


10. Să nu te crezi tramvai.
10.1. În cazul în care obişnuieşti să arunci gunoaiele pe geam în trafic, bine ar fi să cobori, să le ridici şi să le bagi în sân ca-ntr-un coş de gunoi.

11. Într-un trafic infernal, nu interesează pe nimeni cât urăşti tu poliţia, nu scuipa, respectă indicaţiile şi scuipă-te când n-o faci.

Publicitate

12. Să nu înjuri pe cel ce a greşit, gândeşte-te la ale tale şi nu le mai face.

13. Să nu omori!

*acest text reprezintă decenţa şi trebuie acceptat ca atare, pace!

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele