Whittier este un oraş din Alaska, SUA, care a primit porecla de “oraşul cu o singură casă”, întrucât aici toţi oamenii locuiesc în acelaşi bloc.

Aflat la mai puţin de 100 de km de oraşul Anchorage, Whittier este o localitate care are o populaţie de 220 de oameni, care locuiesc cu toţii într-un singur imobil.

Clădirea care adăposteşte întreaga populaţie a orăşelului Whittier poartă denumirea de Turnurile Begich. Are 14 etaje şi 313 locuinţe.

Aceasta este o clădire din timpul Războiului Rece, construită în anul 1974. Imobilul adăposteşte atât apartamente, precum şi primăria, secţia de poliţie, o clinică, biserica, un magazin comercial şi o şcoală.[sursa]

Conducerea oraşului este alcătuită din 6 consilieri şi un primar, în timp ce poliţia are un şerif şi doi ajutori.

locuiesc în acelaşi bloc
Clădirea care adăposteşte întreaga populaţie din Whittier
whittier
O vedere de ansamblu asupra orăşelului

Cum este viaţa în oraşul în care oamenii locuiesc în acelaşi bloc

Tunelul de acces în oraș are patru kilometri și o lățime de 4,8 metri. Drumul este întotdeauna liber, deoarece traficul de pe acesta este destinat doar intrării și ieșirii din oraș.

Totuşi, tunelul se închide după ora 22:30.

În interiorul complexului mai există câteva clădiri, după cum putem vedea în imaginea de mai sus. Acestea completează cumva întregul ansamblu. Astfel, în Whittier mai există o sală de sport militară unde locuitorii păstrează bărcile și un fost hotel transformat în spălătorie, bar și restaurant.

Iarna este foarte grea în acest loc, întrucât locuitorii nu zăresc soarele din noiembrie şi până în februarie. Nici vara nu este un loc prea primitor, întrucât ploile sunt foarte dese.

• CITEŞTE ŞI:  Cea mai mare turbină eoliană din lemn a fost pornită. Câtă energie produce

Portul din Whittier a devenit principala atracţie a acestui orăşel, iar locuitorii profită de acest lucru.

Navele de croazieră au început să-l folosească pentru escală.

Publicitate

În acest timp, internetul a făcut din Whittier o adevarată atracţie turistică. Astfel, turiștii pot vizita de acum celebrul oraş în care toţi oamenii locuiesc în acelaşi bloc, pentru a-şi satisface curiozitatea. De asemenea, pot vizita ghețarii din jur, cascadele sau pot merge la pescuit.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

1 Comentariu

  1. Publicitate

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele