Un clan de şarlatani din Ploieşti a reuşit să păcălească o româncă stabilită în SUA să-i achite o sumă uriaşă de bani pentru a-i ucide soţul prin magie albă.

O româncă stabilită în Statele Unite ale Americii a plătit 400.000 de dolari unei familii de şarlatani din Ploieşti. Aceştia i-au promis că-i vor ucide soţul prin magie albă.

Alte 11 persoane au sesizat Poliţia că au plătit bani grei, de ordinul miilor de euro, pentru a se vindeca prin farmece de afecţiuni medicale grave.

Cu vorbe bine alese alese, „vracii“ din Ploieşti au reuşit să capteze atenţia oamenilor naivi şi disperaţi, bărbaţi şi femei deopotrivă, pe care-i determinau să se împrumute şi să le trimită averi doar pentru a scăpa de „lucrarea diavolului“.

Viaţa lor ar fi urmat să se schimbe radical în bine.

ucide soţul prin magie albă

Au apelat la Poliţie când au realizat prostia făcută

Oamenii înşelaţi au cerut ajutorul autorităţilor abia când şi-au dat seama că nu vor mai primi înapoi niciodată banii trimişi vracilor.

Teoretic, potrivit „tehnicii“ prezentate de escroci, bancnotele ar fi trebuit doar „curăţate de diavol prin ritualuri cu fum desfăşurate în India“, iar apoi returnate clienţilor.

Clanul de „vrăjitori“ a fost identificat de către poliţiştii din Ploieşti.

Cei cinci au fost arestaţi preventiv în 2016, în urma unor percheziţii domiciliare, dar Judecătoria Ploieşti a hotărât să-i condamne la închisoare cu suspendare şi la muncă în folosul comunităţii.

Pentru recuperarea prejudiciului care depăşeşte jumătate de milion de dolari, instanţa a decis să pună sechestru pe proprietăţile „tămăduitorilor“, doar că valoarea acestora nu se compară cu sumele de bani pe care ar trebui să le recupereze clienţii înşelaţi.

Cazul este în continuare instrumentat de instanţele de judecată, aflându-se în faza de recurs la Curtea de Apel Ploieşti.

Publicitate

Tehnica de manipulare a clanului Zătreanu era una clasică. Îşi vindeau „puterile tămăduitoare“ pe site-uri de profil.

În momentul în care erau contactaţi de clienţi, nu se lăsau până nu obţineau tot ce se putea de la fiecare în parte, bani, aur şi bijuterii.

• CITEŞTE ŞI:  Ludmila Pavlicenco, cea mai bună lunetistă din lume, care a luptat contra naziştilor

Dacă nu acceptau să plătească taxele de consiliere, clienţii erau ameninţaţi cu moartea sau că se vor îmbolnăvi de cancer cu metastaze.400.000 de dolari pentru a-i ucide soţul cu magie albă

De departe cel mai halucinant caz este cel al unei românce stabilite în SUA, care s-a recomandat „vrăjitorilor“ cu numele Lenuca.

Femeia naivă a fost determinată de şarlatani să-şi vândă casa şi alte proprietăţi.

Toţi banii obţinuţi, 400.000 de dolari, au fost trimişi prin transferuri bancare în România, în cinci tranşe.

Tranşele au variat între 35.500 şi 99.000 de dolari.

Evident, banii au dispărut imediat din contul bancar deschis pe numele unui membru al clanului.

Femeia n-a mai văzut banii care trebuia „purificaţi“ în fum.

„Tămăduitorii“ s-au scuzat şi i-au spus clientei că dolarii au ars în timpul ritualului, dar să se bucure pentru că diavolul a fost mare, iar acum a scăpat de toate necazurile.

De ce voia femeia să scape de soţ

Românca stabilită în SUA bănuia că soţul o înşală, motiv pentru care a apelat la vrăjitori.

Din discuţiile purtate cu aceştia, reiese că femeia a sugerat că ar fi bine şi dacă-i vor ucide soţul prin magie albă.

„În vederea demoralizării şi creării unui sentiment de ură faţă de fostul soţ, inculpatul i-a confirmat acesteia că fostul soţ a înşelat-o în repetate rânduri. Prin această prezentare denaturată a adevărului, persoana vătămată a fost determinată să-şi dorească moartea fostului soţ prin presupuse farmece şi să le trimită în continuare bani acestora, dar şi să depărteze total de fostul său soţ şi să ia decizia finală în vederea vânzării proprietăţilor“, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Un fragment din discuţia avută de femeie cu unul dintre „vrăjitori”:

• CITEŞTE ŞI:  De ce oamenii moderni au supraviețuit în timp ce oamenii de Neanderthal au dispărut. Nu datorită creierului nostru

„- Deci, într-un cuvânt, v-a înşelat de mai multe ori, nu o singură dată, sigur că da. (…) Deci surorile au intrat, au văzut şi mi-au spus. Mai multe relaţii, cu mai multe persoane, unele mai scurte de-o noapte, unele de… m-aţi înţeles? -Aaaa, ok, domnu’, atuncea spuneţi-mi în cât timp se poate să-l puneţi să doarmă? (…) Dac-a făcut aşa, cum m-a înşelat, atuncea să-i dăm drumul, domnul nu mai merită să trăiască. Eu atunci mă pun astăzi şi iscălesc proprietăţile şi-am terminat tot cu dumnealui“.

Vrăjitoare vs. Soţ

Prinsă în mreje, femeia a fost determinată de către şarlatanii din Ploieşti să refuze o croazieră de împăcare propusă de fostul soţ.

„Vrăjitorii“ au realizat că, în cazul în care cei doi vor forma din nou un cuplu, clienta lor va anula „lucrarea“ şi vor pierde din mână o sursă uriaşă de bani.

Ca să-şi arate „puterile supranaturale“, şarlatanii aduceau în permanenţă în discuţie povestea tragică a nepotului clientei lor.

Tânărul murise înecat, iar bunica lui era convinsă că la mijloc au fost „vrăjuri“. Şarlatanii au pretins că au luat legătura cu tânărul pe lumea cealaltă.

„Spune că a iubit foarte mult viaţa. Mi-a spus că topirea de aur, dacă se va face, el va fi acolo bine. El strigă foarte tare acuma să-l răzbunaţi, fiindcă nu-şi va găsi liniştea până nu-l răzbunaţi“, una dintre „discuţiile” purtate de vrăjitoare cu nepotul decedat.

Vrăjeală de „vrăjitori”

Vrăjitoarele i-au cerut femeii să le trimită într-o primă fază 266 de grame de aur pentru a fi topit. Doar aşa nepotul şi-ar fi găsit liniştea pe lumea cealaltă, era explicaţia acestora.

Toate îndemnurile erau prezentate ca venind din partea spiritului nepotului cu care tămăduitoarea reuşise să ia legătura.

Credulă, Lenuca a adunat toate bijuteriile din casă şi le-a trimis în România pentru a fi curăţate de diavol.

„Să facem această topire, fiindcă dacă nu, se poate întâmpla orice. Deci nepotul dumneavoastră mai cere încă două suflete până în şapte ani ca să mai piară două suflete. E vorba de dumneavoastră şi de un seamăn de-al dumneavoastră“, erau ameninţările voalate cu care românca din SUA a fost determinată să accepte solicitările.

• CITEŞTE ŞI:  Franceska Mann, balerina care i-a sucit minţile unui soldat SS, furându-i pistolul

Femeia a trimis bijuteriile din aur în România.

Şarlatanii au apelat însă la un truc pentru a-i câştiga încrederea clientei lor. Au trimis aurul înapoi în SUA, „curăţat de diavol“.

Vrăjitorii care profită de naivi trăiesc o viaţă de lux
Vrăjitorii care profită de naivi trăiesc o viaţă de lux[1]

Marea lovitură

Aşteptau acum marea lovitură: banii din vânzarea proprietăţilor.

Iar acest lucru s-a şi întâmplat.

„Persoana vătămată a decis să ofere spre vânzare o proprietate şi să trimită toţi banii rezultaţi din aceasta inculpaţilor pentru a fi spălaţi, fiind convinsă că dacă nu va face acest lucru va avea parte de necazuri şi chiar va putea muri“, arată procurorii.

Banii intrau într-un circuit sacru, într-o zonă secretă din India, pentru ca apoi să fie retrimişi curăţaţi de spirite rele înapoi în SUA.

Publicitate


„Se va întâmpla un fum, banii se returnează, numai fumul să intre în trupul lui şi în sufletul lui. Banii se returnează înapoi, mă înţelegeţi?“, aceasta a fost promisiunea cu care femeia a fost determinată să le trimită 400.000 de dolari.

Nemulţumiţi de pedepsele prea blânde primite de cei cinci escroci, procurorii au făcut apel la instanţa superioară.

Prejudiciul total, bani plătiţi de cei 12 naivi escrocilor din Ploieşti, a fost stabilit de anchetatori la 412.753 de dolari.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

1 Comentariu

  1. My name is Sabina, I want to share the story on how i got my husband back with the help of Dr Ogundele a great spell caster who brought back my husband for me with 24 hours with his powers. Me and my husband are back together now and happy. Help me thank Dr Ogundele a great spell caster. If you need any help contact Dr Ogundele on his WhatsApp or Viber: +27638836445.

  2. Publicitate

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele