Virginia Hill a avut o viaţă ca în filme. Aceasta a avut o copilărie obişnuită, dar numai până la un punct. S-a măritat de tânără, a lucrat ca servitoare, apoi a practicat o meserie mai puţin onorabilă, devenind, în cele din urmă, o regină a mafiei.

Virginia s-a născut în data de 26 august 1916, într-un orăşel din statul american Alabama. Întrucât familia sa nu avea o situaţie materială bună, a crescut într-un mediu modest. Acest lucru a împins-o să se mărite de la o vârstă fragedă. Avea doar 15 ani atunci când s-a căsătorit cu George Randell, care era cu numai un an mai mare decât ea.

În anul 1933, cei doi s-au mutat în Chicago, sperând la o viaţă mai bună. Virginia, însă, era decisă să-şi schimbe viaţa total. Ajunsă în Chicago, Virginia s-a despărţit de George. A început să lucreze ca servitoare în casele unor oameni bogați, după care a devenit chelneriţă într-un local controlat de gangsterii din Chicago. În timpul liber, la fel ca multe alte chelneriţe care lucrau în astfel de localuri, Virginia Hill îşi suplimenta veniturile din prostituţie.[sursa]

virginia hill

Virginia Hill, de la servitoare, la regină a mafiei

Întrucât era o femeie atrăgătoare, dar şi isteaţă, gangsterii au cooptat-o pe Virginia pentru a face mai mult decât celelalte fete. Jucând rolul de amantă a mai multor gangsteri (probabil chiar era pentru unii), a devenit un curier al acestora. Livra colete şi mesaje sensibile între interlopi, devenind o persoană de încredere în rândul mafioţilor.

Unul dintre iubiţii săi a fost Charles Fischetti, care era vărul celebrului Al Capone. Pentru acesta a desfăşurat multe misiuni, inclusiv în New York. Acolo a obţinut foarte mulţi bani, cunoscând şi multe persoane influente.

• CITEŞTE ŞI:  Epopeea lui Ghilgameş, cea mai veche poveste din istoria omenirii

Tot în New York, Virginia Hill l-a întâlnit pe Bugsy Siegel. Acesta era unul dintre cei mai notorii mafioți ai vremii, care a devenit iubitul ei. Împreună cu Siegel, Virginia a început să se ocupe de afaceri ilegale și de jocuri de noroc. Cei doi şi-au mutat afacerile în Hollywood.

În anul 1945, Bugsy Siegel a avut ideea de a construi un cazinou în Las Vegas, care să fie deținut din umbră de mafia americană. Virginia Hill a jucat un rol important în cadrul acestui proiect. S-a asigurat de legalitatea afacerii, asigurând finanțarea și administrând cazinoul prin interpuşi. Cazinoul Flamingo a fost deschis în decembrie 1946. Întrucât nu a avut succes imediat, a cauzat probleme financiare pentru Bugsy Siegel și partenerii săi.

În ciuda problemelor, Virginia Hill a rămas alături de iubitul său, pe care a continuat să îl susțină în afacerile sale ilegale. Cu toate acestea, în iunie 1947, Siegel a fost asasinat. Cel mai probabil, aceasta a fost o urmare a faptului că a deranjat unele persoane puternice din lumea interlopă. Virginia Hill a fost una dintre ultimele persoane care l-au văzut pe Siegel în viață. Din acest motiv, a fost interogată de poliție, devenind o persoană de interes pentru oamenii legii.

Virginia Hill, investigată de către FBI

După moartea lui Siegel, Virginia Hill a petrecut o perioadă de timp în străinătate, trăind în Elveția și Franța. Ea a fost supravegheată de FBI și a fost investigată pentru legăturile ei cu lumea interlopă. Virginia nu a dezvăluit vreun detaliu despre implicarea ei în afaceri ilegale sau despre circumstanțele uciderii lui Bugsy Sigel.

În urma investigaţiilor FBI, nu a fost vreodată acuzată oficial de legături cu criminalitatea organizată. Asta, deşi era numită în presă drept „regina gangsterilor”.

virginia hill
Virginia Hill, audiată în Comisia Kefauver

În general, Virginia Hill a evitat să depună mărturie împotriva gangsterilor și să dezvăluie informații despre afacerile lor ilegale. A rezistat presiunilor, deşi a fost audiată şi în celebra Comisie Kefauver, un proces uriaş îndreptat împotriva criminalităţii organizate la începutul anilor ’50. Acest lucru ar putea fi explicat prin faptul că Virginia se temea pentru viața ei și își proteja partenerii din lumea interlopă pentru a-și asigura propria siguranță.

Publicitate
• CITEŞTE ŞI:  10 curiozităţi despre bani, care îţi vor face ziua mai interesantă

Moartea Virginiei Hill în condiţii suspecte

În anul 1950, Virginia Hill s-a măritat cu schiorul profesionist Hans Hauser. Cei doi au avut împreună un fiu, pe nume Peter Hauser. În anul 1954, după ce a fost acuzată de evaziune fiscală, Virginia a plecat din nou în Europa, de această dată împreună cu fiul său.

Virginia Hill a murit în anul 1966, în localitatea Ouchy, Elveția. Avea vârsta de 49 de ani. Circumstanțele morții sale nu au fost niciodată stabilite cu certitudine și există mai multe teorii cu privire la cauzele acestui deces.

Potrivit unor surse, Virginia Hill a murit în urma unei supradoze de barbiturice, iar moartea ei a fost catalogată drept sinucidere. Alte surse arată că Virginia ar fi murit în urma unei operații estetice nereușite, în timp ce unii sunt de părere că ar fi fost asasinată de către cei din lumea interlopă. Aceştia s-ar fi temut că „regina gangsterilor” ar putea dezvălui autorităţilor informaţii sensibile despre afacerile lor.

Cu toate acestea, nu există vreo dovadă concretă care să susțină aceste teorii. Moartea Virginiei Hill rămâne un mister și un subiect de speculație până în ziua de azi.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele