Convins că unul dintre prietenii săi îi face soţiei avansuri sexuale, Florin A., un tânăr din Zalău, a pus la cale un plan diabolic prin care a vrut să îşi discrediteze amicul. A înscenat un viol pentru că prietenul său ar fi încercat să-i seducă soţia.

Bărbatul, în vârstă de 36 de ani, a pregătit în detaliu scenariul desprins parcă din filme, părtaşă fiindu-i soţia, care s-a conformat orbeşte indicaţiilor.

Cei doi soţi s-au hotărât să-i însceneze un viol amicului.

Astfel, l-au chemat pe bărbat la ei acasă, susţinând că au nevoie de ajutor la treburile casnice.

Imediat ce bărbatul a intrat în apartament, Florin A. l-a atacat, aplicându-i mai multe lovituri.

Când amicul a căzut, l-a imobilizat cu ajutorul soţiei. Cei doi l-au legat cu nişte cordoane din plastic de mâini şi de picioare.

„După imobilizarea persoanei vătămate, inculpatul i-a dat jos acesteia, până la genunchi, pantalonii şi lenjeria intimă. I-a rupt inculpatei bluza cu care era îmbrăcată şi lenjeria intimă. Ulterior, inculpatul şi-a introdus mâna în vaginul soţiei sale şi apoi a atins penisul persoanei vătămate. A repetat de câteva ori această operaţiune. Inculpatul i-a cerut soţiei sale să-i pună ceva pe gură persoanei vătămate şi aceasta a legat-o la gură cu o bucată de material“, se arată în motivarea Curţii de Apel Cluj, instanţă care a judecat cazul.[Adevărul]

Mai apoi, agresorul a coborât din apartament până în faţa blocului, pentru a fi văzut de vecini.

Când a revenit în casă, i-a aplicat soţiei mai multe lovituri cu palmele peste faţă. A strâns-o de mâini şi picioare pentru a-i crea unele leziuni. Totodată, şi-a aplicat singur o lovitură cu pumnul în zona gurii.

• CITEŞTE ŞI:  Miţa Biciclista, frumoasa controversată care a înnebunit Bucureştiul

A denunţat un viol înscenat la 112

Florin A. a sunat la 112 şi a anunţat că soţia lui ar fi fost victima unui viol comis de către amic. „Mi-am prins soţia violată de un… cel mai bun prieten al meu, l-am imobilizat, vă rog frumos să veniţi să-l ridicaţi că nu vreau să-mi pierd cumpătul şi să fac ceva prostie“, a spus el la telefon.

Presupusul violator, la acea vreme angajat ca jandarm, a intrat în vizorul procurorilor militari care au deschis un dosar penal.

Publicitate

În urma cercetărilor, a fost dispusă clasarea dosarului privind infracţiunea de viol.

Pe parcursul cercetărilor efectuate de către procurorul militar, unul dintre martorii audiaţi, fost prieten al lui Florin A., a precizat că, într-o discuţie purtată în august 2014, acesta din urmă i-ar fi mărturisit că a înscenat violul şi i-a descris totul în detaliu.

În faţa anchetatorilor, consoarta lui Florin A. a confirmat iniţial varianta soţului. După evaluarea medico-legală şi după raportul de constatare criminalistică cu privire la comportamentul simulat, femeia a revenit asupra declaraţiilor iniţiale.

A recunoscut că, în urma unei înţelegeri cu soţul său, a înscenat totul.

Ulterior, femeia a încheiat cu procurorii un acord de recunoaştere a vinovăţiei. A primit o pedeapsă de doi ani, opt luni şi 20 zile închisoare cu suspendare.

În ceea ce-l priveşte pe autorul planului, acesta a fost trimis în judecată şi condamnat definitiv, în ianuarie 2018, la un an şi trei luni pentru lipsire de libertate în mod ilegal, şase luni pentru lovire sau alte violenţe şi un an şi nouă luni pentru inducerea în eroare a organelor judiciare.

„Pedepsele sunt de natură să asigure realizarea scopurilor pedepsei, fiind deopotrivă un mijloc de constrângere, dar şi un mijloc de reeducare şi de prevenţie eficient“ şi sunt „proporţionale cu gradul de pericol social concret al faptelor săvârşite“, au arătat judecătorii.

• CITEŞTE ŞI:  O femeie îşi căuta mama care a abandonat-o, aflând că soţul său era de fapt fratele ei natural

Pedeapsa finală

Pedeapsa finală este, însă, considerabil mai mare, având în vedere că trecutul inculpatului este unul pătat.

Florin A. se află în spatele gratiilor din septembrie 2014. Atunci a fost arestat pentru atacul cu cocktailuri Molotov al unui apartament din Zalău, cu al cărui proprietar era în conflict.În anul 2015, el a fost găsit vinovat de tentativă de omor calificat şi distrugere prin incendiere şi condamnat la 10 ani de închisoare în regim de detenţie.

În aceste condiţii, Curtea de Apel Cluj a dispus ca Florin A. să stea după gratii pentru 11 ani şi două luni.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele