Secretul sănătăţii astronauţilor plecaţi în misiuni pentru perioade îndelungate, contrar aşteptărilor, nu îl reprezintă exerciţiile fizice.

Este vorba despre vinul roşu.[Space.com]

Da, această băutură alcoolică, pe care oamenii o consumă de mii de ani şi pe care Însuşi Îisus Hristos a oferit-o nuntaşilor din Cana Galileii, are proprietăţi incredibile, cu efecte benefice asupra organismului.

Unii compuşi din vinul roşu împiedică efectele negative ale vieţii sedentare.

Vinul roşu – secretul sănătăţii astronauţilor în spaţiu

Resveratrolul, un antioxidant regăsit în majoritatea vinurilor roşii ar putea ajuta astronauţii ce se confruntă cu efectele negative asupra sănătăţii, din imponderabilitate, combinate cu inactivitatea.

Resveratrolul se pare că are efecte benefice asupra creşterii musculaturii şi a masei osoase. Acest fapt poate preveni riscul apariţiei osteoporozei.

Oamenii de ştiinţă care lucrează la acest studiu au comparat testele pe un lot de cobai cărora li s-a administrat o doză zilnică de resveratrol şi un alt lot fără administrare.

Rezultatele sunt remarcabile.

Cei care nu au fost injectaţi, aveau masă musculară redusă şi denitatea oaselor mică. Uimitoare a fost şi rezistentă la insulină a acestora.

Cobaii injectaţi nu au prezentat niciunul dintre efectele de mai sus.

Un mediu de gravitate redusă face aproape imposibilă viaţa pentru astronauţi.

Publicitate

Resveratrolul nu poate fi un substitut pentru exerciţiile fizice, dar ar putea încetini deteriorarea masei muscular şi a osaturii până când cineva îşi reia activitatea fizică.

Studiile anterioare au arătat că resveratrolul a fost sugerat ca tratament eficace pentru inflamaţiile periculoase, cum ar fi apendicită, peritonită şi septicemie.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele