Deşi avem impresia că unele lucruri se pot întâmpla doar în filmele de groază, adevărul stă puţin altfel. Robert Pickton este exemplul perfect în acest sens.

În realitate, regizorii de filme horror se înspiră de obicei din fapte reale. Iar povestea de mai jos poate fi transpusă oricând într-un film horror de succes.

Este vorba despre povestea unui fermier care părea normal la prima vedere, dar care ascundea secrete înfiorătoare.[sursa]

Acesta era un criminal în serie care i-a lăsat pe toţi cei care au auzit despre el cu gura căscată.

fermierul care vindea carne de om

Oamenii cumpărau des carne de la ferma sa de porci, dar nimeni nu se aștepta să afle ceva de dreptul șocant despre produsele pe care le mâncau de fapt.

Totul s-a aflat după ce o femeie plină de sânge s-a prezentat la poliție și a povestit oamenilor legii chinul prin care a trecut. Chemată sub pretextul unei petreceri la ferma lui Robert Pickton, femeia avea în scurt timp să trăiască un adevărat coșmar.

Bărbatul a încercat să-i taie gâtul. Cei doi s-au luptat, iar femeia, deși rănită, a reușit să scape. A reuşit să ajungă la o gospodărie, după care a fost sesizată poliţia.

Așa aveau să afle oamenii legii despre bărbat şi ororile comise de acesta.

Cel mai ciudat este faptul că nimeni nu bănuia absolut nimic în legătură cu faptele pe care Robert le comitea.

A avut aproape 50 de victime

victime robert pickton fermierul care vindea carne de om
Victimele lui Robert Pickton

În urma investigaţiilor poliţiei, s-a aflat că omul ucisese 49 de femei, în marea majoritate prostituate sau femei sărace. După ce le omora, Pickton le tranșa și le trecea prin mașina de tocat, după care le vindea drept carne de consum.

• CITEŞTE ŞI:  O sferă metalică misterioasă ar fi "căzut din cer" în Mexic, şi nimeni nu-şi poate explica originea sa

Povestea lui Robert Pickton se aseamănă oarecum cu cea a lui Hannibal Lecter. Diferă însă mobilul crimelor şi nivelul de inteligenţă al celor doi.

Publicitate

Bărbatul a fost condamnat la doar 25 de ani de închisoare, pe baza probelor ADN.

5 lucruri întunecate despre Robert Pickton, fermierul care vindea carne de om

#5. Era tăcut, dar iubea petrecerile nebune

În popor, există o vorbă conformă căreia mutul…iubeşte în mod pasional pământul.

Aşadar, tocmai cu cei foarte tăcuţi trebuie să fii atent.

petrecere la ferma

Tăcut, retras şi foarte manierat, nimeni nu bănuia ce secrete ascundea Robert Pickton.

De fapt, autorităţile credeau că Pickton este ultima persoană care ar putea fi un criminal psihopat. Clasic.

În ciudat acestui aspect, Pickton iubea petrecerile. Dar nu orice fel de petreceri, ci cele în care se întâmplau tot felul de chestii ilegale, de la prostituţie şi până la consum de droguri.

A transformat o clădire din apropierea fermei sale într-un fel de club privat, în care se ţineau petrecerile.

Pickton îşi lua în serios petrecerile, la care se spune că participau peste 1.500 de oameni. Acesta chiar a pus bazele unei organizaţii non-profit, denumită „Societatea Distracţie în Palatul Porcilor”.

Intrarea la petreceri era taxată, însă banii, evident, nu au mers niciodată spre acţiuni caritabile.

#4. Mâncare pentru porci

Metoda bizară a lui Pickton de a scăpa de victime a făcut ca autorităţilor să le fie extrem de greu să-i dovedească faptele.

Ucigaşul îşi hrănea porcii cu cadavrele victimelor.

oameni mancati de porci

Având o fermă de porci la îndemână, Pickton făcea cadavrele să dispară fără urmă aproape imediat.

O mulţime de porci flămânzi pot devora un om în câteva minute. De asemenea, Robert Pickton avea propria linie de procesare a cărnii. Aceste lucruri îi permiteau să scape de cadavre fără să lase prea multe urme.

• CITEŞTE ŞI:  Continentul pierdut Kumari Kandam şi legătura cu legendara Lemuria

Nu se ştie, însă, dacă toate victimele fermierului au fost mai întâi ucise de către acesta sau au fost aruncate de vii pentru a fi mâncate de porci.

#3. Victime

Chiar Pickton recunoştea uciderea a 49 de persoane.

Cu toate acestea, din lipsa probatoriului, fermierul care vindea carne de om a fost condamnat pentru şase capete de acuzare.

robert pickton
Robert Pickton în ferma sa

Exista o discreptanţă mare între persoanele dispărute în condiţii suspecte şi cazurile pentru care Pickton a fost condamnat. Cele mai multe dintre familiile victimelor nu au primit niciun răspuns din partea autorităţilor.

Deşi s-a găsit ADN-ul a peste 40 de persoane în frigiderul lui Pickton, prin ferma acestuia şi pe un fierăstrău, lipseau cadavrele. Iar acest lucru a îngreunat cercetările, până când au rămas nerezolvate.

#2. Canibalism fără voie

Dacă uciderea a zeci de persoane şi hrănirea porcilor cu cadavrele acestora nu sună destul de înfiorător, povestea devine şi mai întunecată.

Fermierul îşi tranşa unele victime şi le transforma în carne tocată.

Amestec, porc cu om.

fermierul care vindea carne de om

Apoi, ca lucrurile să fie cu adevărat tulburătoare, Pickton vindea amestecul obţinut unor oameni care nu ar fi bănuit niciodată ce se află în mâncarea lor.

Mai mult, printre clienţii săi se aflau şi poliţişti, care au cumpărat acest tip de carne tocată.

Dacă n-ar fi tragic, faptul că acest dement i-a hrănit cu carnea victimelor sale chiar pe cei care trebuiau să-l prindă, ar putea fi considerat un scenariu de film interesant.

#1. S-a confesat colegului de celulă

În anul 2002, Robert Pickton a fost arestat. Într-un moment de slăbiciune, acesta s-a confesat colegului său de celulă, povestind despre cele 49 de crime oribile pe care le-a comis.

• CITEŞTE ŞI:  Cum arată mâncarea dintr-o maternitate obişnuită din Japonia

Problema a fost că discuţia a fost înregistrată ambiental, iar colegul de celulă era, de fapt, un poliţist sub acoperire.

Pickton era furios pe sine pentru că a fost prins la a 49-a victimă.

Scopul său era să atingă „marele 50”, după cum spunea chiar el. Mai şocant este faptul că după ce poliţistul sub acoperire a fost scos din celulă, Pickton a început să se masturbeze.

Este un lucru oarecum obişnuit printre criminalii în serie să fie excitaţi de ororile comise.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele