Dacă vrei neapărat să stai la casă, dar bugetul nu e punctul forte al acestei dorinţe, ar trebui să ştii de existenţa unui nou model de locuință perfect izolată termic. Un alt avantaj ar fi că poate fi ridicată în doar 6 zile.

Mathe Laszlo, din Zalău, a inventat un sistem care permite construirea unei case perfect izolate, într-un timp foarte scurt, de până la 6 zile. Thermodul System garantează conservarea energiei termice din locuință până la un nivel de 90 la sută.

Acest sistem inventat de român este deja folosit în Germania, Austria, Statele Unite ale Americii și chiar și în Africa. Panourile folosite în acest sistem sunt realizate în funcție de natura peretelui, iar tehnologia de construcție este de natură energo-economică.

Construcția se face rapid, cu materiale rezistente și versatile, în orice formă arhitecturală, explică zălăuanul Laszlo, conform graiulsălajului.ro.

„Categoric că este mai ieftin. Când vorbim de o casă la cheie, cu Thermodul System putem obține costuri cu 20 – 30 la sută mai mici decât la o casă tradițională. Și aici vorbim de o construcție ecologică, fără lemn, prielnică mediului înconjurator, dar nu în ultimul rând perfect izolată. Îmi e milă de oamenii care cred că dacă au lipit polistiren de 10 centimetri pe exteriorul casei au o locuință izolată. Da, este mai bine decât nimic, dar diferența nu este foarte mare. Dacă iarna îmi iau o haină, dar nu îmi pun ciorapi și caciulă, am toate șansele sa îngheț”, explică inventatorul român.

Avantajele Thermodul:

– este „verde” – consum mic de energie, reducere energetică de minim 70%, în comparație cu alte sisteme de construcţii de pe piaţă;
– este rapid, aproximtiv 30% economie de timp la construcţie;
– este masiv şi rezistent la calamităţi naturale;
– este monolitic;
– este foarte versatil, se poate construi în orice formă architecturală;
– oferă o climă placută în casă/apartament;
– necesită mai puţine reparaţii, crăpăturile fiind inexistente;
– pe termen lung oferă o economisire sensibilă la încălzire.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele