De obicei, criminalii în serie rămân în istorie din cauza modului de operare sau a şocului creat. Totuşi, unul dintre ei va rămâne în memorie în urma modului în care a fost tras la răspundere pentru faptele sale, fiind zidit de viu.

Hadj Mohammed Mesfewi, numit și „ucigaşul din Marrakesh”, a fost un criminal în serie de origine marocană, care a ucis cel puțin 36 de femei.[sursa]

Mohammed Mesfewi locuia într-o anexă a cizmăriei sale, situată pe străzile înguste din Marrakech, Maroc. Reputația lui nu era bună în comunitate, fiind bănuit că ar fi ucis una sau mai multe persoane, dar a reuşit să scape nepedepsit.

La începutul anilor 1900, zeci de femei au dispărut fără urmă din localitate. Mai târziu, în anul 1906, s-a descoperit că Mohammed Mesfewi s-a aflat în spatele acestor dispariții.

Mesfewi a lucrat ca cizmar și „emitent de acte publice”, adică pregătea documente pentru persoanele needucate din comunitate.

Bărbatul avea şi un complice în persoana Annei Rahali, o femeie în vârstă de 70 de ani. Aceasta invita femeile să mănânce, iar Mesfewi le droga și apoi le ucidea în somn.

Annah a fost prinsă şi, în urma torturii, a dezvăluit toate crimele pe care Mesfewi le-a făcut de-a lungul anilor.

26 de cadavre mutilate cu un pumnal au fost găsite îngropate în magazinul lui Mesfewi, în timp ce alte cel puţin 10 au fost descoperite sub o altă proprietate pe care acestaa o deținea.

Scopul crimelor era acela de a le jefui pe femei de bijuterii şi alte bunuri de valoare pe care le aveau asupra lor.

zidit de viu

Trebuia să fie răstignit, însă a fost zidit de viu

Mesfewi a fost găsit vinovat și condamnat la moarte. Execuţia sa, din data de 2 mai 1906, trebuia să fie făcută prin răstignire.

• CITEŞTE ŞI:  Povestea banditului Billy the Kid, temutul tâlhar din Vestul Sălbatic

Totuşi, în acea vreme diplomaţii străini aveau un cuvânt important de spus. Aceştia considerau că metoda crucificării este prea brutală. Astfel, Mesfewi a fost zidit de viu pe 11 iunie 1906 în Marrakech.

Publicitate

A plâns şi a ţipat timp de 2 zile, până când şi-a dat duhul.

Această formă de pedeapsă este numită „zidire”, însemnând închiderea unei persoane într-un spaţiu închis, extrem de strâns, până când aceasta moare, din cauza înfometării sau deshidratării.

Această formă de execuție este diferită faţă de îngropare, în care victima moare de obicei în urma asfixierii.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

1 Comentariu

  1. Bravo FB! Lași să apară toate porcăriile despre PREŞEDINTELE ROMÂNIEI zile la rînd fără să le blochezi sau ştergI. În schimb pe cei care îi critică pe yacei nelegiuiți îi restricționa ți. Să înțeleg că sînteți aceeași nelegiuiți şi voi?

  2. Publicitate

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele