Obezitatea este o creștere exagerată a greutății corporale (peste 25% față de greutatea normală), cauzată de acumularea unei cantități mari de grăsime în țesutul subcutanat și în jurul viscerelor.

Pun pariu că şi tu ai făcut mişto la un moment dat de o persoană supraponderală. Probabil că ulterior, când ţi-ai dat seama că de cele mai multe ori este vorba despre o boală, te-ai simţit prost.

Sau, dacă eşti inclus în această categorie, cunoşti mai bine sentimentul, fiind judecat şi poreclit în repetate rânduri din cauza afecţiunii de care probabil nu eşti bucuros.

Obezitatea este cea mai frecventă boală metabolică şi se asociază adesea cu boli cronice severe, cum ar fi bolile cardiovasculare, diabetul zaharat sau apneea de somn.

Ea este caracterizată, după cum bănuiesc că ştii deja, printr-un exces de ţesut adipos, de multe ori inestetic şi care bagă foarte mulţi oameni în depresie, pe lângă celelalte probleme de sănătate.

Oamenii nu recunosc problema din timp

Majoritatea oamenilor care nu au probleme de greutate presupun că a fi supraponderal înseamnă fie că bagi în tine ca un spart, fie că eşti leneş şi nu-ţi place să faci sport.

Mulţi oameni sunt disperaţi din cauza greutăţii în exces şi, deşi încearcă, nu prea au succes când vine vorba de diete sau sport.

Totuşi, dacă eşti puţin supraponderal, dar nu ai probleme cu glandele sau alte chestii care influenţează greutatea, nu trebuie să te resemnezi. Există soluţii!

Bun, am stabilit că obezitatea, în cele mai urâte forme ale sale, reprezintă o boală.

Ca în orice domeniu, trebuie să existe şi un top al celor mai grei dintre cei care suferă de obezitate, unii reuşind chiar să revină la o viaţă normală, ce-i drept, cu puţin ajutor.

• CITEŞTE ŞI:  Insula misterioasă de lângă New York, deţinută de aceeaşi familie de 400 de ani: Insula Gardiner

Top 10 cei mai grei oameni din lume

10. Robert Earl Hughes – 485 kg

Născut în 1946, Robert Earl Hughes a fost cel mai greu om din lume din acea perioadă, cântărind puţin peste 485 kg. Robert avea probleme cu glanda pituitară, iar la vârsta de 6 ani deja cântărea 90 kg.

Publicitate

Deşi a încercat diverse regimuri, nu a putut să slăbească prea mult, cântărind la moartea sa în jur de 472 kg, coşciugul său fiind de mărimea unui pian.

9. Patrick Deuel – 486 kg

Patrick Deuel a fost managerul unui restaurant din statul american Nebraska. Ajunsese la un moment dat să cântărească 486 kg, fiind printre cei mai grei oameni ai lumii, până când a decis că doreşte o nouă viaţă.

Patrick a apelat la două operaţii, una de bypass gastric, pentru micşorarea stomacului, iar cealaltă pentru îndepărtarea pielii în exces, de după slăbire.

Omul a fost atât de motivat, încât a slăbit peste 258 kg într-un singur an. Patrick este dovada vie că obezitatea poate fi tratată într-un fel sau altul.

8. Michael Hebranko – 499 kg

Michael Hebranko a fost o adevărată legendă în ceea ce priveşte poveştile de succes despre pierderile uriaşe în greutate.

Michael a cântărit aproape 500 kg, însă ceva l-a făcut să-şi dorească atât de tare să-şi schimbe viaţa, încât a reuşit să ajungă la o greutate de doar 90 kg, prin diete ţinute cu sfinţenie şi mult sport.

Este recunoscut în întreaga lume, apărând în diverse emisiuni pe tema obezităţii.

7. Francis John Lang – 538 kg

Francis John Lang, născut în 1936, cunoscut şi ca Michael Walker este unul dintre oamenii care au încercat să schimbe lumea prin puterea exemplului şi a împărtăşirii experienţelor personale.

• CITEŞTE ŞI:  Cum arată şi cât costă cea mai scumpă pereche de pantofi din lume

Deşi a avut o copilărie normală, iar la un moment dat ajunsese să fie soldat în armată, Francis a pierdut controlul greutăţii sale, fiind dependent de medicamente.

Întrucât nu putea face mare lucru în privinţa greutăţii sale dintr-o dată, Francis şi-a luat o rulotă, cu geamuri prin care putea fi examinat de trecători. Se expunea în locuri aglomerate, pentru a arăta lumii ce se poate întâmpla când devii dependent şi nu-ţi mai poţi controla organismul.

După un regim drastic şi o abstinenenţă în ceea ce priveşte consumul de medicamente şi droguri, Francis a reuşit să slăbească circa 360 kg.

6. Walter Hudson – 542 kg

Walter Hudson s-a născut în anul 1944, în Brooklyn, New York şi încă deţine recordul pentru talia cu cea mai mare dimensiune, măsurând peste 302 cm!

Până în 1991, când a decedat, Walter a reuşit să slăbească circa 326 kg.

5. Carol Yager – 544 kg

Cântărind 544 kg, Carol Yager, deşi a decedat în 1994, încă este cea mai grea femeie din lume. Carol este faimoasă, pe lângă greutatea sa, pentru că a reuşit să slăbească 235 kg în doar trei luni, fără intervenţii chirurgicale.

De asemenea, în perioada în care a atins greutatea maximă, a avut şi probleme de sănătate. A avut nevoie de deplasări dese la spital, iar pentru asta, erau implicaţi 15-20 de pompieri la fiecare transport.

4. Robert Butler – 545 kg

Din cauza datoriilor, Robert Butler locuieşte într-un azil, iar lupta cu greutatea pare să fie pierdută, ajungând la 545 kg.

Deşi a solicitat ajutor din partea autorităţilor pentru o operaţie de reducere stomacală, încă nu a primit un răspuns şi continuă să se îngraşe.

• CITEŞTE ŞI:  Acum 2.000 de ani, romanii ţineau semințe otrăvitoare și narcotice ascunse în fiole din oase, conform unor noi descoperiri

3. Manuel Uribe – 598,5 kg

Deşi nu a fost deranjat de atenţia pe care a primit-o din partea mass-mediei datorată greutăţii sale, Manuel Uribe a suferit mult din cauza obezităţii.

Cântărind aproape 600 kg, Manuel a stat o mare parte din viaţă în pat, iar nunta şi-a făcut-o în acelaşi loc.

Până la decesul său din 2014, Manuel apucase să slăbească în jur de 180 kg. Cu toate acestea, complicaţiile care au apărut din cauza obezităţii i-au adus sfârşitul.

2. Khalid Bin Mohsen Shaari – 610 kg

Născut în anul 1991 în Arabia Saudită, Khalid Bin Mohsen Shaari este încă în viaţă şi trăieşte destul de bine.

Pe când avea 610 kg, în august 2013, regele King Abdulla al Arabiei Saudite a aflat de problema cu greutatea a lui Khalid şi a ordonat autorităţilor să-l mute în capitala Riyadh, unde a primit tratament de specialitate.

În primele 6 luni de tratament, Khalid a reuşit să slăbească aproape 320 kg, iar transformarea sa încă nu s-a încheiat.

1. Jon Brower Minnoch – 635 kg

Născut în 1941, Jon Brower Minnoch este considerat cel mai greu om care a trăit vreodată, cântărind 635 kg în anul 1979.

Greutatea sa, spun specialiştii, se datora în mare măsură retenţiei de apă, însă asta nu l-a împiedicat să lupte cu obezitatea.

Astfel, până în anul 1983, când a decedat, Jon Brower a reuşit să slăbească peste 250 kg!

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

2 Comentarii

  1. Mda….in 2 din 10 cazuri chiar e vorba de o boala incontrolabila pana in absolut – chiar si atunci se pot lua masuri…

    In celelalte 8 cazuri, personajele doar se amagesc ca ar fi vorba de vreo boala si baga in ei fara mila – nu e ignoranta, nu e potrivnicie – este vorba de o boala cand o persoana ia in greutate in mod nejustificat. Cand un porc de asta se asaza la masa si curata tot ceea ce s-a pus la vedere, ala nu e boala…

    https://youtu.be/XxnpAQh8vPQ

  2. Publicitate

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele