Mai mulţi copaci aranjaţi sub formă de svastică au fost descoperiţi în anul 2000, într-o pădure din districtul Uckermark, din Germania, pe o suprafaţă de circa 0.36 ha.

Descoperirea a fost făcută de un peisagist, în urmă cu peste 20 de ani, iar de atunci au apărut tot mai mulţi copaci care, priviţi de sus, imită svastica.

Simbolul nazist a fost creat prin plantarea de zade printre pini. Zadele, spre deosebire de celelalte conifere, au frunze care se îngălbenesc şi cad. Zadele au fost plantate astfel încât să formeze celebrul simbol nazist.

svastica in padure
Svastică formată din copaci

Diferite surse afirmă că zadele au fost plantate la finalul anilor ’30, determinând în fiecare an apariţia unei svastici în pădure.

Nu se cunoaşte exact motivul pentru acest aranjament din pădure, însă se bănuieşte că zadele au fost plantate în cinstea zilei de naştere a lui Hitler.

Alţii spun însă că naziştii le-ar fi plantat după ce au ridicat un sătean care asculta în secret postul de radio BBC şi l-au dus într-un lagăr nazist.

În anii ’90, preşedintele francez Francois Mitterand le-a cerut nemţilor să scape de copacii respectivi, însă abia în anul 2000 s-a procedat la înlăturarea svasticilor formate din copaci.

De asemenea, în anul 2006, ziarul New York Times notează faptul că într-o pădure din Valea Eki Naryn, Kyrgyzstan a fost descoperită încă o svastică formată din copaci, chiar la poalele munţilor Tian Shan. Se pare că intenţia naziştilor a fost de a marca teritoriul sovietic cu o svastică.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele