Răspunsul e simplu şi uşor de anticipat: DA!

Mai tot timpul auzim povestea despre cum să ai o carieră de succes şi o viaţă bună, care ne învaţă să descoperim la ce ne pricepem ori suntem talentaţi şi să muncim din greu, căci numai astfel putem obţine fericire şi prosperitate.

Greşit!

succes daca nu ai talent

Povestea asta funcţionează, dar numai pentru cei care s-au născut să fie cei mai buni într-un domeniu. Gândind logic şi făcând un raport între câţi suntem şi câte meserii există, doar foarte puţini dintre noi pot fi cei mai buni. Dar ce faci dacă nu ai vreun talent special?

„Mă pricep la multe, dar nu-s cel mai bun la nimic”

Dacă ţi se potriveşte, stai liniştit. Cei mai mulţi dintre noi suntem aşa. Inclusiv oamenii de succes şi vedetele cu care ne plictisesc zilnic cei din mass-media. Foarte puţini dintre ei sunt cei mai buni la ceea ce fac şi totuşi au reuşit să iasă în evidenţă.

Să ne uităm la Smiley.

Nu are cea mai bună voce, iar mulţi dintre cei pe care îi jurizează la Vocea României sunt cu mult peste el. Însă, învăţând să pună la un loc tot ceea ce ştie şi la ce este bun, combinat cu şarmul lui, multă muncă şi un plan de marketing bine gândit, a reuşit să ajungă unul dintre cei mai apreciaţi artişti din România.

Un alt exemplu: fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg. Cu siguranţă nu e cel mai bun programator de la Facebook şi probabil nici cel mai bun contabil sau specialist în marketing, dar a învăţat să-şi pună în valoare toate abilităţile şi să ajungă unul din cei mai iscusiţi afacerişti din lume.

Nu trebuie să fii cel mai bun pentru a fi un om de succes. Calităţile, luate individual, nu sunt ceva ieşit din comun.

• CITEŞTE ŞI:  De ce a dat Telekom lovitura prin noile spoturi publicitare cu vocea lui Deliric

Aşadar, drumul spre succes e pavat nu numai dintr-un material, ci dintr-o combinaţie de abilităţi pe care trebuie să înveţi să le combini.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

1 Comentariu

  1. Publicitate

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele