Se spune că unii pot face bani şi din piatră seacă. Dar alţii au făcut-o şi mai uşor, iar un exemplu bun este Stella Liebeck, o femeie care a obţinut o sumă uriaşă după ce s-a fript cu cafea de la McDonald’s.

În anul 1992, Stella Liebeck, pe atunci în vârstă de 79 de ani, a comandat o cafea la McDonald’s. A plătit 49 de cenţi pe acea cafea.

Într-un moment de neatenţie, femeia a vărsat paharul şi s-a fript cu cafea fierbinte.

A dat McDonald’s în judecată după ce s-a fript cu cafea

Stella Liebeck s-a născut în anul 1912 şi avea 79 de ani la momentul nefericitei întâmplări.

După ce a cumpărat cafeaua, femeia s-a urcat în maşina sa. A pus paharul între picioare, pentru a-i adăuga zahăr. Din nefericire, Stella a vărsat întregul conţinut al paharului în poale. Întrucât purta pantaloni din bumbac, aceştia au absorbit cafeaua care era extrem de fierbinte, suferind arsuri de gradul trei.

A avut nevoie de opt zile de îngrijiri medicale, având arsuri pe circa 6% din suprafaţa corpului.

Iniţial, Stella era de acord să se înţeleagă în mod amiabil cu McDonald’s pentru suma de 20.000 de dolari. Din această sumă, cheltuielile medicale de până atunci reprezentau 10.500 de dolari iar cheltuielile anticipate 2.500 de dolari; pe lângă acestea, se adăugau pierderile financiare suferite de fiica sa, care a îngrijit-o o perioadă îndelungată.

Totuşi, compania McDonald’s era dispusă să-i ofere doar 800 de dolari.

Văzând acest lucru, la un an de la întâmplare, femeia a dat în judecată McDonald’s. Povestea ei s-a mediatizat intens, devenind un subiect de discuţie pentru numeroase emisiuni TV, însă detaliile s-au mai pierdut în timp.[sursa]

• CITEŞTE ŞI:  Edwin Howard Armstrong, inventatorul transmisiunii radio FM şi soarta sa tristă

A câștigat procesul, iar un juriu a decis ca ea să primească compensaţii în valoare de 2,7 milioane de dolari. Povestea ei a devenit o senzație mass-media și a fost subiect de discuție pentru numeroase emisiuni și chiar glume. Totuşi, întâmplarea a fost distorsionată în timp.

Un judecător a redus însă această sumă la 640.000 de dolari. Decizia instanţei a fost atacată atât de Stella Liebeck, cât şi de McDonald’s. Cu toate acestea, părţile s-au înţeles pe cale amiabilă, suma primită de către Stella nefiind publicată.

Publicitate

Cafeaua este pregătită și servită chiar și acum la temperaturi mult mai ridicate decât cele recomandate. Motivul este simplu: cafeaua fierbinte rămâne proaspătă mai mult timp, iar pierderile sunt reduse semnificativ.

La momentul respectiv, McDonald’s servea o cafea a cărei temperatură era cu 30 de grade mai ridicată decât cea indicată având potențialul de a provoca arsuri de gradul 3 în doar 15 secunde. Între anii 1983 și 1992, 700 de persoane au au ajuns la spital cu arsuri grave provocate de cafeaua fierbinte servită de McDonald’s.

Stella Liebeck a murit în anul 2004, la vârsta de 91 de ani. Fiica sa a declarat ulterior că Stella a avut o calitate a vieţii scăzută după accident. Despre banii obţinuţi de la McDonald’s a afirmat că au fost folosiţi pentru a acoperi cheltuielile avocaţiale şi tratamentul medical ulterior, precum şi pentru a plăti o asistentă personală care i-a fost alături mamei sale în ultimii ani de viaţă.

Publicitate
• CITEŞTE ŞI:  Cum au reuşit doi pensionari să devină milionari jucând la loto

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele