O filmare făcută de un şofer care circula pe DN 17, în zona Frasin, din judeţul Suceava, demonstrează cât de uşor poţi să mori pe şoselele din România fără să faci vreo greşeală la volan. În înregistrarea video se vede cum un şofer inconştient a depăşit în curbă fără vizibilitate, şi este cât pe ce să se izbească într-o altă maşină, care circula regulamentar.

Şoferul inconştient a fost filmat pe 31 octombrie 2019 pe drumul care leagă Bucovina de Ardeal, în zona oraşului Frasin, din judeţul Suceava.

În înregistrarea publicată pe YouTube se vede cum autoturismul Mercedes, cu numărul SV-84-AEB, a depăşit în curbă un autotren.

Se deplasa cu circa 70 de km/oră, într-o zonă în care ar trebui să se circule, potrivit indicatoarelor rutiere, cu doar 50 de km/oră.

a depăşit în curbă

Şoferul de pe Mercedes nu mai avea răbdare să stea în spatele tirului şi, la un moment dat, se angajează în depăşire, într-o curbă cu vizibilitate extrem de redusă. Şoferul inconştient nu a văzut că din faţă venea un alt autorturism.

Conducătorul maşinii care circula regulamentar a tras de volan până a ajuns pe acostamentul drumului. Astfel a reuşit să evite impactul, care putea fi fatal.

Culmea este că tot şoferul care a fost la un pas să provoace o nenorocire s-a arătat revoltat. Într-o discuţie prin staţie purtată cu ceilalţi parteneri din trafic, a fost nemulţumit pentru că cel care se deplasa regulamentar nu i-ar fi făcut loc să treacă.

În timpul discuţiei, acelaşi şofer îl ameninţă cu bătaia pe un alt conducător auto care încearcă să-l conştietizeze că a făcut o manevră extrem de periculoasă. În replică, cel care era să provoace tragedia spune că dacă ar fi omorât un om, n-are importanţă. Are asigurare la maşină.

• CITEŞTE ŞI:  O mamă îndoliată crede că şi-a văzut fiica decedată lângă mormântul său

A depăşit în curbă, dar tot el era supărat

Bărbatul a fost admonestat de ceilalţi şoferi prin staţia radio după ce s-a plâns că şoferul TIR-ului nu l-ar fi lăsat să-l depăşească.

„Omule, tu eşti sănătos la cap? În curbă la dreapta, pe linie continuă tu te-ai băgat în depăşire şi el nu te-a lăsat?”, l-a întrebat şoferul care a filmat întreaga scenă.

„Îţi trebuie şi oleacă de minte în bostanul acela”, a spus un alt şofer.

Publicitate

Acesta a fost momentul în care şoferul Mercedesului a trecut la ameninţări. „Vorbeşte frumos că eu ştiu care eşti tu. Ai grijă! Vezi poate te parchezi înainte de Suceava şi ţi-o iei în gură.”

„Mi se fâlfâie de filmarea ta. Da, îl omoram pe ăla, care-i problema? Am asigurare la maşină, mă p.. pe el! Dacă vrei, du-te în faţa mea că intru şi în tine, crezi că mi-e frică?”, a mai spus şoferul prin staţia radio când i s-a atras atenţie cu privire la prezenţa unui echipaj de poliţie în acea zonă.

Oficialii Poliţiei Suceava susţin că nu pot interveni în acest caz. „Conform legislaţiei rutiere, contravenţie la regimul rutier se constată doar în mod direct de către poliţistul rutier. Mijloacele de probă sunt preluate doar prin mijloace tehnice omologate. Astfel că, în acest caz, abaterea rutieră săvârşită poate rămâne nepedepsită”, a declarat Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.[Adevărul]

Publicitate
• CITEŞTE ŞI:  Un bătrân de 70 de ani, fără picioare, a plantat mii de copaci în satul în care locuiește

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

1 Comentariu

  1. Idioți la care li se dau carnete fără să fie verificați cum trebuie psihologic! Mobuți inculți și sălbateci de prin fostele păduri, acum tăiate, cu carnete luate prin ȘPAGĂ, mulți sunt chiar analfabeți și omoară lumea pe străzi pt. că-s idioți!!!

  2. Publicitate

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele