Multe dintre personajele universului Disney se inspiră din viaţa reală, iar celebrul Shrek nu este o excepţie.

Deşi nu a fost admis în mod oficial, Shrek pare să se inspire din persoana lui Maurice Tillet, un luptător francez, cu un aspect fizic neobişnuit.

La începutul secolului XX, undeva la poalele munților Urali se năștea micuțul Maurice. Acesta a fost fiul unei familii de francezi plecați în Rusia pentru a dezvolta infrastructura din acea zonă a marii puteri de la Est.

Tillet sr., tatăl micuțului, era un inginer genial. Astfel, a fost contractat de către guvernul de la Sankt Petersburg pentru a pune umărul la apariția căilor ferate pe vastele teritorii ale imperiului rus.

Maurice la 13 ani, când era un copil normal

Împreună cu soția sa, monsieur Tillet a devenit părintele unui băiat absolut adorabil. L-a alintat imediat „Angel”, datorită chipului său superb.

Apar problemele în viaţa lui Maurice

Când părea că totul merge perfect în familia de francezi rătăcită undeva în geroasa Rusie, ceva total neașteptat s-a petrecut. Capul familiei piere într-un teribil accident, iar văduva și Maurice se întorc în Franța, goniți de revoluționarii care puseseră mâna pe putere.

Ajunși la Reims, cei doi încearcă să pornească o nouă viață, dar necazurile au început să reapară. Micuțul Angel se transformă într-un mod șocant, iar medicii îi descoperă o tumoră benignă, care-l face să crească în mod neobișnuit.

Boala teribilă se numeşte acromegalie. Practic, creşterea excesivă, disproporţionată, a membrelor şi oaselor din cauza unor disfuncţii hipofizare, aveau să-l transforme pe Tillet într-un ”căpcăun”.

În mod nefericit, a devenit ţinta răutăţii oamenilor, care nici nu-i mai spuneau numele, ci doar porecle jignitoare. Ajuns la vârsta maturității, Maurice s-a înrolat în armata franceză pe care o deservește vreme de cinci ani în calitate de inginer.

Maurice Tillet şi celebrul personaj Shrek în stânga, iar în dreapta este alături de Olga

Shrek din viaţa reală devine luptător

Figura sa fioroasă i-a atras atenția unui lituanian pe nume Karolis Požėla, fost wrestler, care-l convinge pe Maurice să îmbrățișeze această carieră.

• CITEŞTE ŞI:  Piperul de Sichuan, condimentul minune utilizat de mii de ani, apreciat şi de celebrul Sherlock Holmes. Iată 10 beneficii ale acestui condiment

Sub numele de „Ciudatul Căpcăun”, acesta a atins celebritatea la 1 august 1944. Atunci a fost rebotezat în „Îngerul Francez”. Datorită aspectului său unic și a abilităților sale în ring, a devenit rapid un star al wrestlingului. L-a învins pe Steve „Concasor” Casey în meciul pentru titlul de Campion Mondial al American Wrestling Association.[sursa]

Publicitate

A avut o relaţie cu o frumoasă femeie, pe nume Olga, însă nu se cunosc foarte multe despre povestea lor de iubire. Se spune că Olga a fost una dintre puținele persoane care l-au acceptat și l-au sprijinit pe Maurice în ciuda înfățișării sale neobișnuite cauzate de acromegalie. În ciuda faptului că Maurice și Olga nu s-au căsătorit niciodată, legătura lor a fost una puternică.

Când cariera sa a intrat în declin, luptătorul s-a izolat şi s-a retras la casa din Massachusetts. Acolo a fost vizitat de singurul său prieten, omul de afaceri Patrick Kelly. Împreună organizau partide de şah, activitatea favorită a lui Tillet. 

”Căpcăunul” a murit în anul 1954, din cauza unei boli de inimă. În urma lui au rămas mai multe amintiri, printre care şi cea de la Muzeul International de Ştiinţă Chirurgicală din Chicago. Acolo există o statuie în mărime naturală care îl reprezintă pe Tillet.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele