Roger Federer nu este campion doar la tenis, ci şi în viaţa de zi cu zi.

Jucătorul elveţian de tenis a câştigat peste 100 de milioane de dolari doar din premiile primite în urma câştigării a sute de turnee, dintre care 20 de Mare Şlem.

Federer şi-a început activitatea filantropică în urmă cu peste 15 ani, iar de atunci viaţa multor copii s-a schimbat.

Roger Federer ajută milioane de copii

Fundaţia lui Federer a luat naştere în anul 2004.

Scopul fundaţiei a fost acela de a îmbunătăţi educaţia copiilor, în special în zonele unde accesul este extrem de limitat.

roger federer

În ultimii 15 ani, Federer a deschis şcoli şi grădiniţe în toate colţurile lumii.

Spre exemplu, în Malawi, o ţară săracă din sudul Africii, tenismenul a construit peste 50 de şcoli şi grădiniţe.[The Mind Unleashed]

În timpul unei vizite în Malawi, Federer a zis: „Sunt foarte bucuros şi în acelaşi timp emoţionat să pot vedea o grădiniţă de o asemenea calitate aici. Este ceva extraordinar. Comunitatea este extrem de implicată în acest proiect, fiind dedicată pentru ajutarea copiilor. Este foarte important pentru viitorul lor.”

Pragul de 1 milion

În anul 2015, Fundaţia Roger Federer spera să hrănească şi să educe 1 milion de copii până în anul 2018.

Scopul părea destul de greu de atins, însă eforturile lui Federer şi ale fundaţiei sale s-au concretizat.

A fost nevoie de multă muncă şi determinare pentru a realiza acest lucru minunat. Nici nu aveam altă variantă, întrucât Roger întotdeauna îşi îndeplineşte obiectivele. Sunt un milion de copii care beneficiază de educaţie de calitate la nivel de grădiniţă şi şcoală primară. Un milion de copii au acum şansa unei vieţi mai bune, pot să-şi găsească un loc de muncă şi să iasă din sărăcie. Roger crede în potenţialul oamenilor. Credem cu tărie că educaţia timpurie este cea mai puternică armă de luptă împotriva sărăciei.

Janine Handel, CEO Fundaţia Roger Federer


De atunci şi până în prezent, fundaţia lui Federer şi-a continuat activitatea, salvând milioane de copii condamnaţi la o viaţă dificilă.

Publicitate
• CITEŞTE ŞI:  Popeye Marinarul a existat în realitate, iar povestea sa este impresionantă

Federer este cel mai titrat jucător din istoria tenisului, fiind primul în clasamentul ATP, timp de 310 săptămâni.

Vizita lui Roger Federer în Malawi

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

1 Comentariu

  1. Felicitari Federer! De admir din toata inima! Educatia este extreeeem de importanta, si mi-am dat seama tarziu. Abia dupa ce m-a convins prietena mea sa particip la un curs de formare in coaching! [editat] am ramas profund impresionata! Am aflat despre mine o multime de lucruri, cum felul in care gandesc nu ma ajuta deloc si ce pot face sa schimb asta, de atunci s-a aprins o mica flacara in mine, o dorinta de dezvoltare

  2. Publicitate

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele