Regele Mswati al III-lea al Swazilandului conduce cu mână de fier ultima monarhie absolută a Africii, trăind într-un lux extravagant, înconjurat de o populaţie care trăieşte în mizerie.

Swaziland se numeşte în prezent Regatul Eswatini. Este o țară din sudul Africii, situată între Africa de Sud la vest și Mozambic la est.

70% dintre locuitori trăiesc cu mai puţin de un dolar pe zi

De la 18 ani, Mswati al III-lea conduce de unul singur acest mic regat.

Aproape 70% din cei 1,2 milioane de locuitori trăiesc cu mai puţin de un dolar pe zi.[IndiaTimes]

Regele Mswati

„Leul Naţiunii”, aşa cum este supranumit de către supuşii săi loiali, dispune în schimb de o avere personală uriaşă.

Se estimează că familia regală deţine circa două sute de milioane de dolari.

Acest lucru îl situează între primele 15 capete încoronate ale lumii. Se află înaintea regelui Spaniei sau a împăratului Japoniei, potrivit revistei Forbes.

Cunoscut pentru excesele sale, el a reuşit până în prezent să înăbuşe orice formă de opoziţie graţie unui aparat represiv foarte eficient. Presa nu are dreptul să publice critici la adresa monarhului. O simplă frază greşită te poate duce imediat în puşcărie.

Regele Mswati are 13 soţii şi 23 de copii

Mare amator de maşini de lux şi de petreceri decadente, Mswati III s-a căsătorit de 13 ori, adeseori cu fete foarte tinere.

Unele dintre ele au fost alese în timpul „Sărbătorii stufului”, unde virginele dansează, cu sânii goi, în cinstea suveranului.

Dansul virginelor pentru Regele Mswati

Nu de puţine ori monarhul a fost acuzat că a răpit pur şi simplu fetele pe care le plăcea, iar unele dintre ele i-au devenit soţii. Evident, niciodată nu a fost pus sub acuzare.

Publicitate
• CITEŞTE ŞI:  Otilia Cazimir: viaţa poetei şi iubirea secretă pentru George Topîrceanu

Fiecare dintre soţiile sale – cu excepţia a două, care au fost exilate, şi una îndepărtată, după ce l-a înşelat cu un ministru – are propriul său palat, servitori şi un BMW.

În mod constant, regele închiriază un avion particular pentru a le permite soţiilor sale să meargă la shopping în ţările din Golf sau în Asia.

În anul 2003, regele a vrut sa cumpere un avion de lux pentru 45 de milioane de dolari. A trebuit să renunţe la idee în faţa furiei generale a poporului. La acea vreme, un sfert din populaţie era ameninţată de foamete.

O fată de 15 ani a reuşit să fugă din ţară

Tintswalo Ngobeni are 22 de ani şi a reuşit să părăsească regatul african la vârsta de 15 ani.

Regele Mswati al III-lea, avea deja 13 soţii şi pusese ochii pe ea, dorind să o facă cea de-a 14-a soţie a lui.

Regele Mswati
Tintswalo Ngobeni a fugit din ţară la 15 ani

Tintswalo învăţa la un colegiu când suveranul regatului african a venit în cancelaria şcolii, cerându-le responsabililor să o aducă pe adolescentă să stea de vorbă cu ea.

El a întrebat-o dacă i-ar plăcea să facă parte din familia regală. Când fata avea 15 ani, avansurile suveranului au devenit din ce în ce mai hotărâte.

Totuşi, Tintswalo nu voia cu niciun chip să ajungă o femeie captivă, cum erau celelalte 13 soţii ale lui, în palatul regal, păzite de bodyguarzi.

Fata, isteaţă şi curajoasă, s-a hotărîât atunci să fugă din regatul african. A fost ajutată să iasă din regat de către mătuşa ei şi să ajungă în Marea Britanie, la Birmingham.

SIDA şi foamete

În prezent, pe lângă foamete, poporul Regelui Mswati se confruntă cu SIDA, boală de care suferă 26% dintre adulti.

• CITEŞTE ŞI:  Oamenii de ştiinţă au confirmat existenţa unei noi materii: cristalele de timp

Nascut în 19 aprilie 1968, cu cinci luni înainte de independenţa fostului protectorat britanic, Mswati al III-lea este croit după imaginea ţării sale: un curios amestec de influenţe occidentale şi traditii africane.

În ciuda refuzului de accepta democraţia, el a adoptat totuşi o politică economică liberală. Acest lucru i-a permis deocamdată să scape de criticile comunităţii internaţionale.

Cu „doar” 23 de copii, el este încă foarte departe de tatăl său, care s-a căsătorit de peste 70 de ori şi a avut peste 200 de urmaşi şi mai mult de 1000 de nepoţi.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele