În urmă cu peste trei decenii, profetul Daniel Abodunrin, un pastor foarte popular în Nigeria, a decis să intre în cuşca leilor de la grădina zoologică din oraşul Ibadan, din Nigeria. A făcut acest lucru, dorind să refacă o povestire biblică.

În anul 1991, grădina zoologică a Universităţii din Ibadan, Nigeria, era aglomerată de vizitatori dornici să admire o varietate de animale sălbatice, păsări, amfibieni şi reptile.

Profetul Daniel Abodunrin se afla şi el printre vizitatori, însă avea cu totul alt scop. Pastorul dorea să pună în aplicare un miracol descris în Biblie.

Povestea biblică

Pastroul Daniel Abodunrin a mers în acea zi la zoo pentru a reface un miracol realizat, conform Bibliei, de către Daniel, un nobil evreu care l-a servit pe regele Nabucodonosor al II-lea şi pe urmaşii acestuia.

Daniel a fost aruncat într-o groapă cu lei, întrucât s-a rugat lui Dumnezeu şi nu împăratului Darius, aşa cum era ordinul. „Dumnezeul tău, Căruia Îi slujeşti neîncetat, să te scape!“ – astfel i s-a spus lui Daniel, înainte de a fi aruncat în gura leilor.

Fiarele, însă, nu l-au atacat, iar Daniel a reuşit să rămână în viaţă până a doua zi.

„Dumnezeul meu L-a trimis pe îngerul Său care a închis gura leilor. Iar aceştia nu mi-au făcut niciun rău, pentru că am fost găsit nevinovat înaintea Lui. Şi nici împotriva ta, împărate, nu am făcut nimic rău!” – i-a spus Daniel împăratului, care a fost mirat să vadă că încă trăieşte şi că fiarele nu s-au atins de el.

• CITEŞTE ŞI:  Anomalia magnetică Kursk şi efectele pe care le are asupra oamenilor

Văzând că încă trăieşte, împăratul a decis să ducă mai departe cuvântul lui Dumnezeu, răspândind minunea „tuturor popoarelor, neamurilor şi oamenilor de orice limbă”.[sursa]

profetul daniel
Ilustraţie în care este redat momentul descris în Biblie, în care Daniel este aruncat în groapa leilor

Profetul Daniel Abodunrin a vrut să refacă momentul

Pastorul a mers la grădina zoologică purtând o robă roşie. S-a apropiat de angajaţi, cerându-le să-i permită accesul în cuşca leilor pentru a demonstra că Dumnezeul care i-a salvat viaţa lui Daniel în urmă cu mii de ani, încă există.

În mod logic, angajaţii grădinii zoologice nu i-au permis accesul. După insistenţe îndelungate, Daniel ar fi fost lăsat să intre în cuşcă. Cel mai probabil, în realitate s-a furişat în cuşca leilor.

La fel ca Daniel din Biblie, profetul Daniel Abodunrin s-a apropiat de zona îngrădită în care se aflau leii. Vizitatorii erau şocaţi. Unii dintre ei i-au cerut să renunţe la planul său. Alţii au aşteptat curioşi ca un miracol să aibă loc sub privirile lor.

Publicitate

Plin de energie şi entuziasm, profetul Daniel Abodurnin, conform mărturiilor celor prezenţi, s-a îndreptat către lei, recitând versete din Biblie şi vorbind în limbi neînţelese, invocându-l pe „Dumnezeul lui Daniel” pentru a face o minune.

Leii, spre surprinderea tuturor, iniţial au dat înapoi. Dar, din câte se pare, este doar un instinct al animalelor sălbatice. Pe măsură ce profetul Daniel se apropia de lei, animalele au sărit pe acesta, punându-l la pământ. Biblia pe care o avea în mână şi roba s-au îmbibat cu sânge, iar bărbatul a murit în câteva clipe.

La scurt timp după moartea sa, mulţi dintre vizitatori l-au criticat pentru gestul său necugetat. Cu toate acestea, au existat şi oameni care i-au luat apărarea. Aceştia din urmă au susţinut că leii erau posedaţi de spirite diabolice, fapt pentru care ar fi trebuit ucişi.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

7 Comentarii

  1. Nu trebuia nimic demonstrat , pentru ca Biblia vorbește clar despre Daniel și despre minunea care s-a produs atunci,
    Dumnezeu și Biblia nu au nici un motiv sa fie demonstrate de cineva .

  2. Publicitate

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele