Scene uimitoare au fost surprinse de camerele de supraveghere într-un liceu din SUA. Un profesor a îmbrăţişat un elev înarmat, care intrase în instituția de învățământ pregătit de o tragedie.

Angel Granados-Diaz, în vârstă de 18 ani, a pătruns într-un liceu din statul american Oregon cu o armă de foc.

Până să apuce să facă vreo victimă, în calea tânărului a apărut profesorul de sport Keanon Lowe, care a reușit să îl dezarmeze.[NYPost]

În imaginile făcute publice de autorități se poate vedea cum profesorul reușește să îi smulgă arma din mână elevului și o pasează mai departe unui alt profesor.

Imediat după ce l-a dezarmat pe tânăr, profesorul de sport l-a luat în brațe până la sosirea polițiștilor.

îmbrăţişează un elev înarmat
Profesorul a intervenit fără a sta pe gânduri, dezarmându-l pe tânăr

“Ușile s-au deschis, iar eu eram la 1 metru distanță și apare un copil cu un shotgun. Am analizat situația foarte repede. I-am văzut privirea și am realizat că arma era reală.M-am întins și i-am apucat arma cu ambele mâini, iar copiii au fugit din clasă țipând. Am simțit compasiune pentru el. De multe ori, când ești tânră, nu îți dai seama ce faci”, a declarat profesorul.

Elevul Granados-Diaz ar fi avut atunci un dezechilibru nervos.

În timpul procesului, finalizat zilele trecute, el și-a recunoscut faptele și a primit o pedeapsă de 36 de luni de închisoare cu suspendare pentru posesie ilegală a unei arme de foc într-o clădire publică.

Tot ca parte din pedeapsă, tânărul va fi supus unui tratament pentru boli psihice și abuz de substanțe.

În SUA au avut loc numeroase cazuri în ultimii ani, în care elevii au deschis focul asupra colegilor lor, făcând foarte multe victime, din cauza legislaţiei permisive în domeniul armelor de foc.

• CITEŞTE ŞI:  Gătitul metamfetaminei într-o rulotă nu te face Heisenberg

Momentul în care profesorul a îmbrăţişat un elev înarmat

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele