Un bărbat din statul american Kansas a cerut unei instanțe să îi acorde dreptul de a-și înfrunta fosta soție într-un proces prin luptă.

Omul vrea să-şi înfrunde nu doar fosta soţie, ci şi pe avocatul acesteia „pe câmpul de luptă, unde le va scoate sufletele din corp”.[TheGuardian]

David Ostrom, în vârstă de 40 de ani, a susținut în fața judecătorului că fosta sa soție, Brigette, de 38 de ani, „l-a distrus din punct de vedere legal”.

Ostrom a cerut instanţei de judecată să îi acorde 12 săptămâni pentru a obține sau pentru a-și făuri o sabie katana și una wakizashi.

Luptă cu săbii între soţi

„Până în ziua de astăzi, procesul prin luptă nu a fost interzis în mod explicit sau restricționat ca un drept în Statele Unite”, a susținut Ostrom în fața instanței. Bărbatul a mai adăugat că această formă de judecată a fost folosită „până la 1818 în tribunalele britanice”.

Ostrom a declarat că i-a venit această idee după ce a aflat de un caz din 2016 în care Philip Minardo, judecător la Curtea Supremă din statul New York, a recunoscut că duelurile nu au fost abolite.

Exasperat de avocatul fostei soţii

Ostrom a spus că propunerea a fost cauzată de frustrările acumulate la adresa avocatului fostei soții, Mathew Hudson.

„Cred că am atins nivelul de absurditate al lui Hudson cu propunerea mea”, a spus David Ostrom.

Avocatul fostei sale soții a cerut ca instanța să suspende dreptul lui David Ostrom de a-și vizita copiii. De asemenea, a cerut obligarea efectuării unui control psihologic.

Judecătorul acestui caz încă nu s-a prounțat asupra solicitării.

• CITEŞTE ŞI:  10 tipuri de vecini, pe care cu siguranţă îi ai şi tu

Ostrom, care nu are experiență în lupta cu săbiile, nu crede că propunerea sa va fi acceptată.

Publicitate

Întrebat dacă este serios în privința luptei, David Ostrom a spus că nu crede că avocatul fostei sale soții va accepta provocarea, însă că el este pregătit să-l înfrunte.

Ce este un proces prin luptă

Proces prin luptă, din Game of Thrones

Procesul prin luptă a fost o metodă medievală de soluţionare a litigiilor, folosită îndeosebi de popoarele germanice.[Wiki]

Atunci când nu existau martori sau dovezi în susţinerea acuzaţiilor, părţile se puteau confrunta în luptă directă.

Vezi şi: O mireasă infidelă a fost demascată chiar în ziua nunţii (VIDEO)

În mod evident, dreptatea era de partea învingătorului luptei.

Acest tip de justiţie a dispărut în jurul secolului al XVI-lea. Totuşi, nu a fost abolit de vreo lege.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele