Un bărbat din statul american Kansas a cerut unei instanțe să îi acorde dreptul de a-și înfrunta fosta soție într-un proces prin luptă.

Omul vrea să-şi înfrunde nu doar fosta soţie, ci şi pe avocatul acesteia „pe câmpul de luptă, unde le va scoate sufletele din corp”.[TheGuardian]

David Ostrom, în vârstă de 40 de ani, a susținut în fața judecătorului că fosta sa soție, Brigette, de 38 de ani, „l-a distrus din punct de vedere legal”.

Ostrom a cerut instanţei de judecată să îi acorde 12 săptămâni pentru a obține sau pentru a-și făuri o sabie katana și una wakizashi.

Luptă cu săbii între soţi

„Până în ziua de astăzi, procesul prin luptă nu a fost interzis în mod explicit sau restricționat ca un drept în Statele Unite”, a susținut Ostrom în fața instanței. Bărbatul a mai adăugat că această formă de judecată a fost folosită „până la 1818 în tribunalele britanice”.

Ostrom a declarat că i-a venit această idee după ce a aflat de un caz din 2016 în care Philip Minardo, judecător la Curtea Supremă din statul New York, a recunoscut că duelurile nu au fost abolite.

Exasperat de avocatul fostei soţii

Ostrom a spus că propunerea a fost cauzată de frustrările acumulate la adresa avocatului fostei soții, Mathew Hudson.

„Cred că am atins nivelul de absurditate al lui Hudson cu propunerea mea”, a spus David Ostrom.

Avocatul fostei sale soții a cerut ca instanța să suspende dreptul lui David Ostrom de a-și vizita copiii. De asemenea, a cerut obligarea efectuării unui control psihologic.

Judecătorul acestui caz încă nu s-a prounțat asupra solicitării.

Ostrom, care nu are experiență în lupta cu săbiile, nu crede că propunerea sa va fi acceptată.

Publicitate

Întrebat dacă este serios în privința luptei, David Ostrom a spus că nu crede că avocatul fostei sale soții va accepta provocarea, însă că el este pregătit să-l înfrunte.

Ce este un proces prin luptă

Proces prin luptă, din Game of Thrones

Procesul prin luptă a fost o metodă medievală de soluţionare a litigiilor, folosită îndeosebi de popoarele germanice.[Wiki]

Atunci când nu existau martori sau dovezi în susţinerea acuzaţiilor, părţile se puteau confrunta în luptă directă.

Vezi şi: O mireasă infidelă a fost demascată chiar în ziua nunţii (VIDEO)

În mod evident, dreptatea era de partea învingătorului luptei.

Acest tip de justiţie a dispărut în jurul secolului al XVI-lea. Totuşi, nu a fost abolit de vreo lege.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Loading

Urmăriţi CeSpun.Eu şi pe Google News

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele