O adolescentă în vârstă de 15 ani din Canada a fost găsită moartă, la câteva săptămâni după ce a postat un video pe YouTube. Fata şi-a povestit trauma prin care trecea de ceva timp. Prietenii au pozat-o goală, iar acest lucru a devenit dintr-o glumă, un coşmar.

Adolescenta a postat pe reţelele sociale o fotografie cu ea, pe când era în clasa a şaptea.

Prietenii i-au spus că este frumoasă şi că mai vor poze cu ea.

Fiind încântată de reacţii, fata a continuat să publice imagini cu ea.

Până când cineva i-a cerut poze…indecente.

Iar tânăra a acceptat, luând totul în glumă.

Timpul a trecut şi totul părea să rămână doar o amintire amuzantă.

Însă, după mai bine de un an, un „prieten” a scos la iveală imaginile.

Amanda Tood a postat pe Internet un clip de aproape 9 minute, în care povestea, prin intermediul unor cartoane din hârtie, că este batjocorită constant după ce au apărut imaginile indecente.[Daily Mail]

Amanda Todd

În înregistrarea postată pe YouTube cu o lună înainte de a fi găsită moartă, Amanda Todd mărturisea că a încercat de mai multe ori să îşi pună capăt zilelor.

„Salut, m-am hotărât să vă împărtăşesc povestea mea fără de sfârşit”, aşa începe filmuleţul.

Publicitate

Prietenii au pozat-o goală şi aşa a început coşmarul

„Totul a început atunci când mi-am cumpărat o cameră video şi mi-am arătat sânii în faţa mai multor persoane cu care am vorbit pe diferite site-uri”, mărturiseşte tânăra în clip, prin intermediul cartanoaşelor de hârtie.

La scurt timp, pe Internet au apărut mai multe fotografii cu Amanda goală, iar persoanele din jur şi apropiaţii au început să o atace dur şi să o judece.

• CITEŞTE ŞI:  Vincent Gigante, mafiotul care s-a prefăcut bolnav mintal vreme de 30 de ani

Pentru a scăpa de gura lumii, tânăra a decis să se mute la o altă şcoală, într-un oraş diferit.

S-a mutat de două ori

Acest lucru nu a ajutat-o, însă, prea mult în a scăpa de răutăţile persoanelor din jur. Noii ei colegi şi prieteni au aflat de isprava tinerei de la un „binevoitor”, care a împărţit în şcoală fotografii cu adolescenta dezbrăcată.

„A trebuit să îmi schimb din nou şcoala”, mai spune adolescenta. Se pare că nici acest nou început nu a fost unul cu noroc pentru Amanda, care a început să fie din nou hărţuită după ce s-a aflat că are o relaţie cu un bărbat mai în vârstă, care avea o iubită.

„Credeam că mă place, dar el era interesat doar să facă sex cu mine”, spune tânăra. Amanda a fost umilită şi bătută în curtea şcolii ei de iubita bărbatului cu care avea o relaţie.

„Toţi ceilalţi copii nu mi-au sărit în ajutor. Au stat, au râs şi au filmat în timp ce eu eram bătută”, a mai povestit adolescenta.

„Nu am pe nimeni… Am nevoie de cineva. Numele meu este Amanda Todd”, sunt ultimele cuvinte din mesajul pe care tânăra l-a postat pe Internet.

Amanda mai mărturiseşte că suferea de depresie, iar pentru a-şi calma stările de anxietate, ajunsese să se drogheze.

Într-o seara însă, Amanda ar fi căzut din nou într-o depresie şi ar fi decis să îşi pună capăt zilelor.

Paul McNaughton, directorul liceului în care tânăra învăţa, a confirmat pentru cotidianul The Vancouver Sun că fata este moartă.

• CITEŞTE ŞI:  Robert Fratta, fostul poliţist care a angajat doi asasini pentru a scăpa de soţia sa

„Este un caz trist. Tot ce pot să vă spun este că am făcut tot ce ne-a stat în putinţă pentru a o ajuta, atunci când ne solicita acest lucru”, a spus directorul unităţii de învăţământ.

Hărţuirea pe internet este un lucru cât se poate de real şi de periculos!

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele