Angus Barbieri a rămas cunoscut în istorie ca omul care nu a mâncat timp de peste un an de zile. Bărbatul ajunsese atât de obez încât doctorii i-au spus că nu mai are mult de trăit.

Scoţianul de origine italiană cântărea 207 kilograme.

Când s-a prezentat la spitalul Royal Infirmary din Dundee, Scoţia, în anul 1965, Angus avea 27 de ani. Le-a spus doctorilor că ar face orice să slăbească, iar doctorii i-au sugerat o dietă cu apă timp de 40 de zile.

Ştim că o persoană obişnuită nu poate rezista fără mâncare mai mult de 40-50 de zile.[detalii]

Personalul medical a fost convins că Angus nu va rezista mai mult de 2-3 zile fără să mănânce. Dar aveau să fie martorii unui record istoric. Tânărul a reuşit reuşit să nu se atingă de mâncare timp de 382 de zile.

nu a mâncat un an

Angus Barbieri nu a mâncat mai bine de un an

Dieta cu apă este recunoscută pentru beneficiile aduse sănătăţii. Trei zile de post negru, în care o persoană consumă doar apă, regenerează complet celulele umane şi întăreşte imunitatea.

Când regimul este continuat pe o perioadă mai lungă, organismul începe să se hrănească cu rezervele de grăsime acumulată. Rezultă, aşadar, o slăbire rapidă. Totuşi, medicii nu recomandă un regim mai lung de 40 de zile, care trebuie ţinut în clinici speciale, sub supraveghere atentă.

În cazuri foarte rare, apar oameni precum Angus Barbieri, care reuşesc cu o oarecare uşurinţă, să renunţe la mâncare pe perioade foarte lungi de timp.

• CITEŞTE ŞI:  Ce s-a întâmplat imediat după ce a lovit Pământul asteroidul care a dus la dispariţia dinozaurilor

Povestea lui Angus pare de necrezut, însă a fost detaliată chiar de doctorii săi, în anul 1973, în publicaţia „Postgraduate Medical Journal”.[sursa]

Conform raportului, când a venit pentru prima dată la spital, Angus era extrem de obez. Doctorii i-au prescris un regim cu lichide, în care tânărul avea voie să bea doar apă plată, apă minerală, ceai şi cafea. Fără zahăr sau lapte.

După câteva zile au fost de-a dreptul şocaţi să constate că bărbatul păstrează dieta cu sfinţenie. Văzând că funcţionează, Angus a decis să continue şi după cele 40 de zile recomandate.

Publicitate

La început, Angus era internat, fiind tot timpul monitorizat. Zilele s-au transformat în săptămăni, iar săptămânile în luni. Văzând că pacientul se simte bine şi că organele interne nu sunt afectate – doar glicemia era scăzută, dar nu sub limitele acceptabile – medicii l-au lăsat pe Angus să plece acasă.

Venea, însă, la controale regulate la spital. Testele de sânge confirmau că, într-adevăr, Angus nu mânca nimic.

Prima masă de după dietă

Pe lângă lichide, medicii i-au prescris, totuşi, suplimente pe bază de drojdie şi vitamine.

Din a 92-a zi a dietei i-au dat şi tablete de potasiu, iar din ziua a 345-a au adăugat şi sare. Spre final, în ultimele săptămâni, Angus a recunoscut că a început să adauge puţin lapte sau un vârf de linguriţă de zahăr în cafea şi în ceai.

În ziua 382, Angus cântărea 74 kg. Reuşise să slăbească 132 kg. A hotărât, deci, că este cazul să se oprească.

„Pe lângă faptul că m-am simţit un pic slăbit, nu mi-a fost deloc rău în timpul dietei.”, a declarat el, adăugând că a uitat ce gust are mâncarea.

• CITEŞTE ŞI:  Viermele filarial - parazitul care te poate transforma în mutant

Prima lui masă a constat într-un ou fiert, o felie de pâine cu unt şi o ceaşcă de cafea. Le-a spus doctorului şi reporterului prezenţi la prima lui masă că i-a făcut o mare plăcere să mănânce şi că se simte „plin”.

În anii care au urmat, Angus s-a mai îngrăşat doar 7 kg.

Angus Barberi a decedat în anul 1990, la 51 de ani.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele