Pietrele Îndrumătoare din Georgia, denumite în engleză Georgia Guidestones, reprezintă un monument din granit, amplasat în comitatul Elbert, din statul american Georgia. Monumentul, care mai era numit Stonhenge-ul american, avea inscripţionat un mesaj cu 10 porunci, scrise în opt limbi moderne şi patru antice. Nimeni nu ştie cine l-a construit sau care este scopul său.

Construcţia misterioasă

În luna iunie a anului 1979, un bărbat care a utilizat pseudonimul R.C. Christian a solicitat serviciile unei companii de prelucrare a granitului din Elberton, statul american Georgia, pentru construirea unui monument.

Bărbatul a cerut ca nimeni să nu afle vreodată identitatea sa sau a grupului pe care îl reprezenta. Bărbatul părea să aibă o rezervă nesfârșită de bani pentru a finanța proiectul. Totodată, conform termenilor contractului legal semnat între bărbat și companie, toate planurile de construire trebuiau distruse după finalizarea proiectului și toate informațiile despre el nu trebuiau să fie niciodată date publicității.

Structura uriaşă măsoară aproape 6 metri înălţime şi este formată din şase plăci de granit care cântăresc aproximativ 108.000 kg

pietrele îndrumătoare din georgia
Mesajele inscripţionate pe Pietrele Îndrumătoare din Georgia

Cele 10 porunci inscripţionate pe Pietrele Îndrumătoare din Georgia

Mesajul era format dintr-un set de 10 porunci sau principii, gravat pe monument în opt limbi diferite. Pe fiecare față a celor patru pietre mai mari aflate în picioare era scris mesajul într-o limbă diferită. În ordinea acelor de ceasornic, mișcându-ne de la nord, aceste limbi sunt: engleza, spaniola, swahili, hindi, ebraica, araba, chineza și rusa.

  1. Mențineţi umanitatea sub 500.000.000 de persoane, în echilibru perpetuu cu natura;
  2. Ghidaţi înmulțirea cu înțelepciune – îmbunătățind adaptarea și diversitatea;
  3. Uniţi umanitatea cu o nouă limbă vie;
  4. Stăpâniţi pasiunea – credința – tradiția – și toate lucrurile cu raționament moderat;
  5. Protejaţi oamenii şi naţiunile prin legi şi tribunale juste;
  6. Lăsaţi naţiunile să-şi rezolve problemele interne singure, rezolvând doar pe cele externe într-un tribunal mondial;
  7. Evitaţi legile nesemnificative și funcționarii inutili;
  8. Echilibraţi drepturile personale și îndatoririle sociale;
  9. Prețuiţi adevărul – frumusețea – iubirea, căutând armonia cu infinitul;
  10. Nu fiți un cancer pentru Pământ – lăsați loc și naturii – lăsați loc și naturii.

La câţiva metri de monument, se află o altă bucată de granit care a fost aşezată la nivelul solului. Aceasta conţine o tăbliţă cu explicaţii privind structura monumentului şi limbile folosite, enumerând diverse liste despre dimensiunea, greutatea şi caracteristicile astronomice ale pietrelor.

• CITEŞTE ŞI:  Cât timp poate zbura o pasăre fără să aterizeze? Pasărea care zboară 10 luni fără oprire: drepneaua neagră

Construcţia a fost finalizată pe 22 martie 1980 (322 1980) iar numele autorului este R.C. Christian. De asemenea, această tăbliţă dezvăluie că o capsulă a timpului a fost îngropată sub granitul aflat la nivelul solului. Alte informaţii despre această capsulă a timpului lipsesc, cum ar fi data la care a fost îngropată, ce anume conţine sau dată când ar trebui dezgropată. 

În centrul fiecărei margini a tăbliței se află câte un mic cerc. Fiecare conține o literă care reprezintă punctul cardinal corespunzător (N, S, E, W). Pe laturile exterioare ale acestei tăblițe sunt scrise numele a patru limbi vechi: babiloniană (cu caractere cuneiforme), greaca clasică, sanscrită și egipteana antică (în hieroglife).[sursa]

Pietrele Îndrumătoare din Georgia au fost distruse de o explozie

După ce a fost construit, monumentul a generat puține controverse. Însă în momentul în care a devenit cunoscut, s-a transformat în subiectul teoriilor conspirației care spuneau că ar fi legat de Satanism sau de Noua Ordine Mondială.

În anul 2008, pietrele au fost acoperite cu vopsea pe bază de poliuretan și cu graffiti conținând sloganuri precum „moarte noii ordini mondiale.”

În data de 6 iulie 2022, a avut loc o explozie la monument. Placa ce conţinea mesajul în limbile swahili și hindusă a fost distrusă, fiind provocate distrugeri semnificative şi la celelalte plăci. Locuitorii din zonă au auzit și au simțit exploziile în jurul orei 04:00.

Publicitate

În seara bombardamentului, Poliția a publicat o filmare cu explozia și cu un autovehicul care părăsea zona, cu puțin timp înainte. Nu a fost făcut public un motiv și nu a fost identificat niciun suspect.

În perioada care a urmat, organele de anchetă au anunțat că nu s-a realizat vreun progres semnificativ în cazul investigării bombardamentului, pentru că nu au putut fi obținute niciun fel de informații din public.

• CITEŞTE ŞI:  Sfera Betz - obiectul misterios care pare a fi de pe altă lume

Ce rol are monumentul Georgia Guidestones

Întrucât nu a fost identificat până în prezent autorul monumentului şi nici nu a fost oferită vreo explicaţie oficială, de-a lungul timpului au existat multe interpretări în ceea ce priveşte rolul acestor pietre.

Făcându-se referire la prima dintre cele 10 porunci inscripţionate, mulţi au aprobat necesitatea unui control al numărului populaţiei. Înmulţirea iresponsabilă, susţineau aceştia, trebuia să fie descurajată prin presiuni juridice şi sociale. Conform acestui principiu, cei care nu pot asigura un venit decent şi sprijin pentru un copil nu ar trebui să producă copii care să fie o povară pentru ei şi pentru societate.

Se considera că o populaţie globală diversă şi prosperă, în echilibru perpetuu cu resurse la nivel mondial, va fi piatra de temelie pentru o ordine mondială raţională. Cu toate acestea, de la 4,5 miliarde de oameni, câţi erau pe Pământ în anul 1980, în prezent acest număr s-a dublat.

Astfel, s-a ajuns la concluzia că Pietrele Îndrumătoare din Georgia descriu conceptele de bază necesare pentru a reconstrui o civilizație devastată.

Întrucât monumentul a fost construit în anul 1979, la apogeul Războiului Rece, s-a speculat că mesajele au fost destinate supraviețuitorilor unui nou război mondial, potenţial catastrofal.

Urmăriţi în materialul de mai jos momentul exploziei de la Pietrele Îndrumătoare din Georgia

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele