Liliecii, câinii, pisicile şi alte animale domestice sau sălbatice sunt din nou disponibile în pieţele de animale din China, în timp ce Beijingul sărbătoreşte „victoria” asupra coronavirusului.

Pieţele în care animalele sălbatice sunt vândute ca hrană sau ca tratamente miraculoase au revenit şi funcţionează exact aşa cum o făceau înainte de coronavirus.[Daily Mail]

Câinii şi pisicile îşi aştaptă îngrozite sfârşitul în cuşti ruginite.

Sunt sacrificaţi şi jupuiţi unul lângă altul pe o podea de piatră acoperită cu sânge, murdărie şi resturi.

Liliecii şi scorpionii sunt scoşi la vânzare ca medicamente tradiţionale.[Mai multe]

Acestea sunt scene profund tulburătoare filmate şi fotografiate de curând, în timp ce China sărbătorea „victoria” asupra coronavirusului prin redeschiderea pieţelor de carne.

O astfel de piaţă a reprezentat, acum trei luni, primul focar de coronavirus, devenit apoi pandemie.[Detalii]

Pieţele de animale din china, redeschise în plină pandemie

Un corespondent al Daily Mail a urmărit cum mii de clienţi se îndreptau spre o astfel de piaţă din Guilin, sud-vestul Chinei.

Totul în timp ce pandemia care a început în Wuhan a blocat întreaga planetă, ucigând zeci de mii de oameni.

Cuştile cu diferite specii erau îngrămădite una peste alta.

Pisici aşteptându-şi sfârşitul în cuşti

Într-o altă piaţă a cărnii din Dongguan, în sudul Chinei, un alt corespondent a fotografiat un vânzător de lilieci, de scorpioni şi alte creaturi.

Publicitate

China a stopat multe dintre măsurile de siguranţă şi încurajează oamenii să revină la viaţa normală pentru a stimula economia.

Bineînţeles, statisticile oficiale arată că nu există noi infecţii în China.

• CITEŞTE ŞI:  De ce se formează o gaură uriaşă în gheaţa din Antarctica: după 50 de ani, cercetătorii au aflat

Piaţa din Guilin a fost ieri plină de cumpărători care s-au îngrămădit să cumpere carne proaspătă de câine şi pisică oferită încălzită la un fel de reşou.

Problemele altora

Unul dintre corespondenţii care au capturat imaginile a spus că „Toată lumea crede că focarul s-a terminat şi că nu mai există motive de îngrijorare. Pentru chinezi, coronavirusul este, acum, doar o problemă pe care o au alte ţări”.

Guvernul Beijing promovează teorii ale conspiraţiei conform cărora focarul nu a început în China.

O poveste discreditată, împărtăşită pe larg pe platforma de socializare Weibo din China, susţine că virusul a fost detectat pentru prima dată în Italia, încă din noiembrie.

Alţi oficiali chinezi promovează teorii ale conspiraţiei despre armata americană. Soldaţii ar fi adus virusul în Wuhan.

Singurul oraş chinez izolat în această perioadă a fost Wuhan. Dar chiar şi restricţiile de acolo încep să fie ridicate, iar trenurile de mare viteză au deja permisiunea de a intra şi de a ieşi din oraşul-focar.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele