Paul Frampton este un fizician teoretician și profesor universitar britanic, născut în data de 31 octombrie 1943. Este cunoscut pentru contribuțiile sale importante în domeniul fizicii particulelor, dar și pentru povestea sa de viață interesantă și extrem de bizară.

Paul Frampton și-a început cariera în fizică după ce a obținut un doctorat în teoria particulelor elementare la Universitatea Oxford. Ulterior, a lucrat ca profesor la mai multe instituții de prestigiu, inclusiv la Universitatea din Carolina de Nord, SUA. Acolo a devenit cunoscut pentru cercetările sale în domeniul modelului standard al fizicii particulelor, teoria cuantică a câmpurilor și teoria coardelor.

Paul Frampton şi relaţia cu modelul Demise Milani

Pe lângă activitatea sa academică, profesorul Paul Frampton a devenit cunoscut și pentru o întâmplare neobișnuită, care i-a marcat viața în mod negativ.

În anul 2011, profesorul a cunoscut-o pe internet pe Denise Milani, un fotomodel de origine cehă. Cu toate că cei doi nu s-au întâlnit niciodată față în față, au început să comunice prin intermediul mesajelor și apelurilor telefonice. Paul Frampton, care era divorțat și în căutarea unei noi relații, a fost fermecat de frumusețea și personalitatea lui Denise Milani și a început să creadă că ea este sufletul său pereche.[sursa]

Paul Frampton
Denise Milani şi profesorul Paul Frampton

În ianuarie 2012, Denise i-a propus profesorului Frampton să se întâlnească în Argentina. Evident, profesorul a acceptat cu uşurinţă și a călătorit la Buenos Aires pentru a o întâlni.

Cu toate acestea, în loc să se întâlnească cu Denise Milani, a fost contactat de o altă femeie. Aceasta i-a spus că Denise nu a putut ajunge și că ar trebui să îi predea o valiză care i-ar fi aparţinut fotomodelului. Ulterior, profesorul ar fi trebuit să i-o înmâneze personal lui Denise. Paul Frampton, dorind să-i facă o favoare iubitei sale virtuale, a acceptat să transporte valiza.

• CITEŞTE ŞI:  Templele pierdute din jungla din Myanmar sunt reale comori arhitecturale

Când a revenit la aeroport pentru a se întoarce în Statele Unite, Paul Frampton a fost supus unui control al bagajelor. La scurt timp, a fost condus la un sediu de poliţie, fiind arestat. În valiza pe care o transporta a fost descoperită o cantitate semnificativă de cocaină. Aşadar, profesorul devenise traficant.

Profesorul Paul Frampton a fost condamnat la închisoare

După arestarea sa, profesorul Frampton a fost trimis în judecată, fiind acuzat de trafic de droguri. Procurorul de caz l-a acuzat că ar fi încercat să transporte aproximativ 2 kilograme de cocaină în valiza pe care a primit-o de la femeia care pretindea că este prietena lui Denise Milani.

În timpul procesului, Paul Frampton și-a susținut nevinovăția și a încercat să explice că a fost păcălit de o rețea de traficanți de droguri care se foloseau de fotografii ale modelelor pentru a atrage victime.

Deși avocații săi au încercat să demonstreze că profesorul Frampton a fost manipulat și că nu avea intenția de a transporta droguri, instanța l-a găsit vinovat.

În noiembrie 2012, Frampton a fost condamnat la 4 ani și 8 luni de închisoare. A fost închis într-un penitenciar din Argentina, acolo unde a petrecut aproape doi ani. Evident, condițiile de detenție erau dificile, iar Paul Frampton a declarat ulterior că a dezvoltat anumite probleme de sănătate în timpul executării pedepsei.

Publicitate

În anul 2014, Paul Frampton a fost eliberat condiționat după ce a ispășit aproximativ jumătate din pedeapsa primită. Ulterior, profesorul a fost deportat în Statele Unite, acolo unde a încercat să-și refacă viața și să-și continue cariera academică. A susținut în continuare că a fost victimă a unei înșelătorii și că a fost păcălit să transporte droguri fără să știe.

• CITEŞTE ŞI:  15 imagini amuzante, pentru a te relaxa după o zi dificilă

În ciuda problemelor cu legea și a timpului petrecut în închisoare, Paul Frampton a reușit să-și mențină reputația ca fizician de prestigiu și a continuat să lucreze în domeniul său. A revenit la cercetarea în teoria particulelor și a început să colaboreze cu alți cercetători, publicând în continuare lucrări noi.

Cu toate acestea, cazul profesorului Frampton descrie perfect cum un om cu o carieră de succes şi o reputaţie de expert într-un domeniu complex, pot fi umbrite în urma unor decizii personale neinspirate. Totodată, povestea lui Paul Frampton evidențiază reziliența și determinarea unui om de știință care, în ciuda problemelor cu legea și a timpului petrecut în închisoare, a reușit să-și continue cariera în domeniul fizicii și să-și mențină pasiunea pentru cercetare.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele