Un indian în vârstă de 90 de ani a susţinut mereu că a supravieţuit în ultimele 8 decenii fără a consuma mâncare sau apă.

De-a lungul timpului, omul a făcut obiectul unor studii medicale dar şi al multor îndoieli.

Ultima dată, o echipă de specialişti şi medici de la Spitalul Sterling din oraşul indian Ahmedabad a studiat cazul bătrânului Prahlad Jani.

Acesta afirmă că nu a făcut decât să mediteze cât timp a fost internat în clinica de specialitate, fără a cere apă sau mâncare.

Bătrânul care a supravieţuit fără mâncare şi apă susţine că a fost binecuvântat de o zeiţă. De la vârsta de 11 ani a trăit fără a consuma alimente ori să bea lichide.

Ascetul Prahlad Jani, purta părul lung şi un inel în nas după modelul unei zeiţe hinduse. Era originar din satul Charada, din statul Gujarat, situat în vestul Indiei.

„Primesc elixirul vieţii prin orificiul din bolta mea palatină, iar asta îmi permite să trăiesc fără hrană şi fără apă”, declara el în anul 2003.

Prahlad Jani – omul care trăieşte fără mâncare

Cum a supravieţuit yoghinul fără mâncare sau apă

Toată energia necesară pentru a rămâne în viaţă o obţinea prin tehnici de meditaţie.

Bătrânul a fost sub observaţie în două rânduri, în 2003 şi 2010 şi de fiecare dată specialiştii au confirmat că Prahlad Jani are o abilitate uimitoare în ceea ce priveşte rezistenţa sa fără mâncare sau apă.

Deşi timp de 2 săptămâni, pe perioada testelor, bătrânul a trăit doar cu aer, rezultatul a fost uimitor, acesta fiind la fel de sănătos precum o persoană tânără.

• CITEŞTE ŞI:  Universul 25: experimentul care dă fiori. Cum a ajuns "utopia şobolanilor" să dea indicii despre extincția omenirii

Pe toată durata studiului a fost supravegheat de camere de filmat.

Publicitate

Yoghinul a rezistat fără să bea apă şi fără să mănânce nimic, dar şi fără urinare şi defecare, timp de două săptămâni.

Astfel i-a uluit pe medicii care aveau sarcina de a-l monitoriza.

Un om poate supravieţui câteva săptămâni fără mâncare, obţinând energia prin consumul de grăsimi din organism.

Cu toate acestea, fără apă nu poate trăi mai mult de 3-4 zile.

„A murit marţi dimineaţă, de bătrâneţe, în casa lui”, a declarat Sheetal Chaudhary, unul dintre vecinii săi.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele