Deşi pare un moment rupt din desenele animate, a existat, într-adevăr, un bărbat care putea opri cu abdomenul o ghiulea trasă dintr-un tun. Frank Richards a făcut istorie cu numerele sale pe cât de senzaţionale, pe atât de periculoase, oameni din întreaga lumea poreclindu-l “Omul-tun”.

Născut în anul 1887, într-un orăşel din Statele Unite ale Americii, Frank Richards a fost încă de mic în centrul atenţiei.

Abdomenul său de o forţă incredibilă l-a făcut în câţiva ani cunoscut în toată zona, ca mai apoi să plece în turneu cu o trupă de circ.[Human Marvels]

Începuturile, însă, nu au nimic ieşit din comun. A început prin a primi pumni în stomac din partea unor bărbaţi puternici, însă nu se clintea din loc.

Frank era atât de puternic încât orice lovitură primea în stomac, putea sa o îndure fără prea mari probleme.

Abdomenul lui de fier putea să suporte sute de pumni chiar şi de la cei mai puternici pugilişti. Bărbaţi în toată firea săreau cu picioarele pe el şi chiar a fost lovit cu un ciocan uriaş într-o demonstraţie de forţă.

Lovitura în abdomen cu un ciocan uriaş

Abdomenul său era lovit cu o ghiulea trasă din tun

Deşi a devenit cunoscut în toată America, apoi în Europa, pentru Frank nu a fost suficient.

Aşa se face că în anul 1932, bărbatul a şocat lumea întreagă cu un număr extrem de periculos. A anunţat că îşi va trage o ghiulea de 47 de kilograme cu tunul, chiar în abdomen.

Cum era de aşteptat, mii de spectatori s-au strâns în jurul americanului pentru a asista la un număr neobişnuit, fiind un moment istoric.

Momentul în care Frank Richards a fost lovit cu ghiuleaua în abdomen

“Face trucul cu ghiuleaua de maximum două ori pe zi. Este dureros şi epuizant pentru el. Dar pentru asta trăieşte. Îi place să audă aplauze, să se simtă puternic.”, scriau ziarele vremii despre Frank.

• CITEŞTE ŞI:  Un bătrân de 89 de ani care livra pizza pentru a supraviețui a primit un bacșiș de 12.000 de dolari

La vârsta de 45 de ani, Frank s-a transformat în “Omul-tun”. Această poreclă i-a adus faima la nivel mondial şi a ţinut o perioadă primele pagini ale ziarelor vremii.

Publicitate

Însă momentul de vârf din cariera sa a venit atunci când a acceptat să fie lovit de o ghiulea trasă dintr-un tun.

S-a aşezat cu încredere în faţa tunului lung de 12 metri şi a aşteptat încordat să primească ghiuleaua de aproape 50 de kilograme.

Spectatorii erau înmărmuriţi.

Bărbatul a căzut în urma loviturii, dar în câteva secunde s-a ridicat în picioare. Avea abdomenul roşu, însă nu asta conta pentru el. Ropote de aplauze se auzeau din toate direcţiile, iar acest lucru a fost mulţumitor.

A murit la vârsta de 81 de ani, în anul 1969, din cauze care nu au legătură directă cu meseria pe care a practicat-o de-a lungul vieţii.

Urmăriţi în materialul video de mai jos câteva reprezentaţii ale lui Frank Richards

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele