Deşi pare un moment rupt din desenele animate, a existat, într-adevăr, un bărbat care putea opri cu abdomenul o ghiulea trasă dintr-un tun. Frank Richards a făcut istorie cu numerele sale pe cât de senzaţionale, pe atât de periculoase, oameni din întreaga lumea poreclindu-l “Omul-tun”.

Născut în anul 1887, într-un orăşel din Statele Unite ale Americii, Frank Richards a fost încă de mic în centrul atenţiei.

Abdomenul său de o forţă incredibilă l-a făcut în câţiva ani cunoscut în toată zona, ca mai apoi să plece în turneu cu o trupă de circ.[Human Marvels]

Începuturile, însă, nu au nimic ieşit din comun. A început prin a primi pumni în stomac din partea unor bărbaţi puternici, însă nu se clintea din loc.

Frank era atât de puternic încât orice lovitură primea în stomac, putea sa o îndure fără probleme.

Abdomenul lui de fier putea să suporte sute de pumni chiar şi de la cei mai puternici pugilişti. Bărbaţi în toată firea care săreau cu picioarele pe el şi chiar a fost lovit cu un ciocan uriaş.

Lovitura în abdomen cu un ciocan uriaş

Abdomenul său era lovit cu o ghiulea trasă din tun

Deşi devine cunoscut în toată America, apoi în Europa, pentru Frank nu este suficient.

Aşa se face că în anul 1932 şochează lumea întreagă cu un număr extrem de periculos.

A anunţat că îşi va trage o ghiulea de 47 de kilograme cu tunul chiar în abdomen.

Cum era de aşteptat, mii de spectatori se stâng în jurul americanului pentru a asista la un număr neobişnuit, fiind un moment istoric.

Momentul în care Frank Richards a fost lovit cu ghiuleaua în abdomen

“Face trucul cu ghiuleaua de maximum două ori pe zi. Este dureros şi epuizant pentru el. Dar pentru asta trăieşte. Îi place să audă aplauze, să se simtă puternic.”, scriau ziarele vremii despre Frank.

La vârsta de 45 de ani, Frank se transformă în “Omul-tun”. Această poreclă îi va aduce faimă la nivel mondial şi ţinea primele pagini ale ziarelor vremii.

Venise momentul mult aşteptat.

S-a aşezat cu încredere în faţa tunului lung de 12 metri şi a aşteptat încordat să primească ghiuleaua de aproape 50 de kilograme.

Spectatorii erau înmărmuriţi.

Bărbatul a căzut în urma loviturii, dar în câteva secunde s-a ridicat în picioare.

Avea abdomenul roşu, însă nu asta conta pentru el. Ropote de aplauze se auzeau din toate direcţiile, iar acest lucru a fost mulţumitor.

A murit la vârsta de 81 de ani, în anul 1969.

Urmăriţi în materialul video de mai jos câteva reprezentaţii ale lui Frank Richards

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele