Momentul decesului unei persoane dragi este, după cum ştii, inevitabil.

În ciuda acestui fapt, deoarece este şi imprevizibil, moartea poate aduce o durere imensă, care va lăsa un gol în sufletele celor pentru care persoana care a trecut în lumea celor drepţi, însemna foarte mult.

De aceea, oamenii au tendinţa să caute metode prin care cei decedaţi să le rămână în memorie şi să le lege amintirea de obiecte sau obiceiuri.

În cadrul unui proiect revoluţionar lansat în Italia, o nouă metodă de înmormântare prin care oricine poate contribui la purificarea aerului, cucereşte tot mai mulţi adepţi.

Capsula Mundi

În cadrul proiectului Capsula Mundi, designerii Anna Citelli și Raoul Bretzel au dezvoltat o capsulă pentru înmormântare organică, biodegradabilă.

Capsula va transforma corpul persoanei decedate în nutrienți pentru un copac care va crește din rămășițele lor.

După ce este încapsulată în poziția fetală, persoana decedată este îngropată, iar deasupra va fi plantat un copac.

Proiectul este în momentul de faţă doar la nivel de concept pentru că legislația italiană interzice astfel de morminte.

În cazul metoda va fi aprobată, scopul proiectului este de a crea parcuri memoriale pline de copaci în loc de pietre funerare.

Şi în loc de a distruge și de a îngropa lemn pentru sicrie, am asigura, la sfârșitul vieții noastre, existenţa unor noi copaci.

Publicitate

Creatorii acestui proiect au scris pe site-ul lor: „Moartea este misterioasă, delicată şi un pas inevitabil. Moartea nu poate să fie doar o problemă tehnică, nu poate să fie tratată ca un subiect taboo.”

Eşti de acord cu această metodă? I-ai simţi pe cei dragi mai aproape dacă ar deveni…copaci?

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele