Ruby Franke, o influenceriță din statul american Utah, ale cărei sfaturi aspre pentru părinți i-au adus o mulțime de urmăritori pe canalul său YouTube, a primit o pedeapsă de până la 60 de ani de închisoare, în patru sentințe cu pedepse de la 1 an la 15 ani de închisoare. De asemenea, şi fosta sa parteneră de afaceri a fost condamnată la închisoare.

Ruby Franke, în vârstă de 42 de ani, a pledat anterior vinovată la acuzațiile de înfometare și abuz asupra propriilor copii. Influenceriţa s-a prezentat marți în instanță împreună cu fosta ei parteneră de afaceri, Jodi Hildebrandt, în vârstă de 54 de ani, care a primit o condamnare identică.

Judecătorul le-a condamnat pe amândouă să execute în inchisoare patru termene de la unu la 15 ani fiecare. Cât timp vor sta închise, în cele din urmă, va fi stabilit de Consiliul de grațiere și eliberare condiționată din Utah.[sursa]

influenceriţă care dădea sfaturi pentru părinţi
Ruby Franke este o influenceriţă care dădea sfaturi pentru părinţi, având

O influenceriţă care dădea sfaturi pentru părinţi şi-a abuzat propriii copii

Cele două femei au fost arestate în august 2023, după ce fiul subnutrit al lui Ruby Franke, în vârstă de 12 ani, a coborât pe o fereastră a casei lui Hildebrandt din Ivins, Utah. Poliția a spus că adolescentul a fugit apoi la casa unui vecin și a cerut mâncare și apă. Băiatul avea răni de care arătau că a fost legat cu o frânghie, potrivit dosarelor poliției.

Poliția a găsit patru copii subnutriți și răniți în casa lui Jodi Hildebrandt, care erau supuși unor pedepse și torturi fizice și psihologice.

Ruby Franke a strâns peste 2 milioane de abonați la canalul ei de YouTube denumit „8 Passengers”, care era plin de sfaturi stricte pentru părinți. Influenceriţa susținea stoparea hranei ca pe o măsură disciplinară și propovăduia „anularea Crăciunului”. Într-un videoclip, unul dintre fiii ei a descris dormitul pe un sac de fasole luni de zile la rând ca pe o pedeapsă obișnuită.

• CITEŞTE ŞI:  Omul care a deţinut cei mai mulţi sclavi din istorie, în mod legal

În realitate, departe de camerele de luat vederi, copiii lui Franke au fost supuși unor abuzuri și mai dure. Mama lor îi lega, îi bătea și îi lovea cu piciorul, nu îi hrănea și îi forța să stea în soare vara fără protecție solară, ceea ce a dus la arsuri solare grave, potrivit dosarelor Poliției.

Cine este Ruby Franke

Franke și soțul ei și-au lansat canalul de YouTube despre familia lor, „8 Passengers”, la începutul anului 2015. Canalul a prezentat întâmplări din viața părinților și a celor șase copii și avea aproape 2,5 milioane de abonați.

Ruby a fost, de asemenea, co-gazda unui podcast de parenting numit „ConneXions”, împreună cu Jodi Hildebrandt, care este o fostă terapeută și consilieră de relații.

Canalul „8 Passengers” s-a axat pe sfaturi depsre educarea și disciplinarea copiilor, pe măsură ce copiii familiei creșteau. Părinții, membri ai Bisericii Mormone, nu-și duceau copiii la școală, optând pentru o formă de școală la domiciliu. Mulți vecini și urmăritori au chemat în mod repetat Poliția și Protecția Copilului la casa familiei din Utah, însă vizitele lor nu au avut mult timp niciun rezultat.

Cum a decurs procesul

Ruby Franke și Jodi Hildebrandt au fost acuzate că i-au supus pe copiii lui Franke la un regim de pedepse și torturi fizice și psihologice, bazat pe o filozofie de parenting extremă și dură, care presupunea că copiii erau răi, posedaţi și aveau nevoie să fie pedepsiți pentru a se pocăi.

Publicitate

Abuzul a fost descoperit după ce unul dintre fiii lui Franke, în vârstă de 12 ani, a evadat din casa lui Hildebrandt, unde era ținut captiv împreună cu sora lui în vârstă de 10 ani, și a cerut ajutor de la un vecin. Băiatul a apărut la casa vecinului legat cu bandă adezivă în jurul gleznelor și încheieturilor, fiind foarte slab și rănit.

• CITEŞTE ŞI:  Cel mai ciudat caz de sinucidere din toate timpurile

Vecinul a sunat la 911 și poliția a găsit alți doi copii ai lui Franke în casa lui Hildebrandt, în condiții similare. Cei patru copii au fost duși la spital, iar ceilalți doi copii ai lui Franke au fost luați de Protecţia Copilului.

Franke și Hildebrandt au fost arestate pe 30 august 2023 și inițial au fost acuzate de două capete de acuzare de abuz agravat asupra copilului, aceasta fiind o infracțiune de gradul al doilea în SUA. Ulterior, acuzațiile au fost majorate la șase capete de acuzare de abuz agravat asupra copilului, transformându-se într-o infracțiune de gradul întâi.

Pe 18 decembrie 2023, Franke a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției, prin care a pledat vinovată pentru patru capete de acuzare de abuz agravat asupra copilului și a acceptat să servească un termen de închisoare. Jodi Hildebrandt nu a recunoscut faptele.

Pe 20 februarie 2024, Ruby Franke și Jodi Hildebrandt au fost condamnate la patru termene consecutive de închisoare, de la 1 la 15 ani fiecare, de către judecătorul John Walton. Ambele femei vor servi sentințele consecutiv, ceea ce înseamnă că ar putea petrece între 4 și 60 de ani după gratii.[sursa]

La audierea de condamnare, Franke a declarat că își asumă „întreaga responsabilitate” pentru faptele sale și a cerut scuze copiilor și familiei sale. Hildebrandt a negat în continuare orice vină și a spus că „a fost manipulată” de Franke. Doi dintre copiii lui Ruby Franke, precum și soțul ei care a divorţat între timp, au depus mărturie împotriva ei și a lui Hildebrandt, descriind abuzurile și traumele pe care le-au suferit. Aceste mărturii au fost cruciale pentru condamnarea celor două femei, care au fost considerate vinovate de tortură și neglijență asupra copiilor.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele