Doi elevi din localitatea Bâlteni, judeţul Gorj, care au susţinut Evaluarea Naţională, au avut parte de surprize de proporţii după contestaţii. O elevă care se aştepta să primească nota 10 la Matematică, a fost notată cu 6.

Un alt candidat a primit iniţial nota 2,25, iar după corectare a fost notat cu 7,90.

Eleva a cărei lucrare a fost notată iniţial cu 6, a primit nota maximă după ce a fost reanalizată de alte două comisii.

Cei doi elevi au absolvit Şcoala gimnazială Peşteana Jiu cu unele dintre cele mai mari medii din unitatea de învăţământ.[Adevărul]

Constantin Deaconescu, directorul Liceului Bâlteni, căruia îi este arondată Şcoala gimnazială din satul Peşteana Jiu, a declarat că greşeala profesorului corector este impardonabilă.

A subliniat faptul că la Matematică nu pot exista asemenea erori, şi că acesta ar trebui exclus din învăţământ.

„A fost o diferenţă neacceptat de mare. Nu pot să realizez cum a fost posibil să se întâmple aşa ceva. Dacă era vorba de o lucrare la Limba şi Literatura Română, aş mai fi înţeles, pentru că un punct ţine de interpretare la subiectul de eseu, dar la Matematică nu ai cum să greşeşti în acest fel. Ori au dorit, ori… o altă eroare. Se verifică şi când se bagă în calculator, că poate s-a greşit atunci când s-a băgat nota şi o pui la altcineva. Dar nu ai cum să pui din greşeală, pentru că sunt chei de control. Eu i-aş da afară din învăţământ, dacă ar depinde de mine. Lucrările s-au corectat în alt judeţ“, a declarat Constantin Deaconescu.

• CITEŞTE ŞI:  Top 10 universităţi din lume la care au absolvit cei mai mulţi miliardari ai planetei

Eleva de 10 la Matematică a suferit un şoc

Eleva notată iniţial cu 6 şi, în urma recorectării de către două comisii, a primit 10, a avut un adevărat şoc atunci când şi-a văzut prima dată nota.

Aceasta a avut nevoie de medicamente ca să îşi poată reveni.

Acum, ea are una dintre cele mai mari medii din judeţul Gorj.

„Fetiţa chiar a avut un şoc şi părinţii i-au dat pastile de calmare. Din câte am înţeles, începuse să aibă o semipareză la gură. A venit fetiţa la contestaţii şi mi-a spus că a făcut absolut tot şi că nu are cum să ia mai puţin de 10.”, a mai declarat Constantin Deaconescu.

Publicitate

În cauză se va declanşa procedura de cercetare disciplinară, pentru sancţionarea vinovaţilor.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele