Monstrul din Florenţa este pseudonimul unui ucigaş în serie care a activat în Italia între anii 1974-1985. Criminalul a luat vieţile a 7 cupluri, asta însemnând un total de 14 persoane. După alte surse, ar fi vorba despre 8 cupluri, respectiv 16 persoane.

Victimele erau cupluri de îndrăgostiţi care petreceau momente intime în zonele din apropierea oraşului Florenţa, din Italia.

Întrucât mulţi dintre italieni obişnuiau să locuiască împreună cu părinţii până la căsătorie, ieşitul în aer liber alături de persoana iubită şi momentele romantice petrecute în maşini pe colinele din apropierea oraşului nu erau ceva neobişnuit.

Monstrul din Florenţa face primele victime

În anul 1974, ucigaşul care avea să rămână în istorie ca un personaj odios, a făcut primele victime. Un cuplu care se afla în maşină, în apropierea Florenţei, a fost ucis cu sânge rece. Trupul femeii a fost desfigurat cu sălbăticie.

În anul 1981, alte două cupluri au sfârşit într-un mod asemănător. Acesta a fost momentul în care s-a creat o adevărată isterie în presa din peninsulă.[sursa]

monstrul din florenţa

Cu toată atenţia mediatică îndreptată asupra cazului, poliţiştii nu au reuşit să reţină vreun suspect.

Între anii 1981-1984, încă patru cupluri au avut parte de aceeaşi soartă nefastă.

Un sentiment de nesiguranţă a acaparat oraşul, oamenii fiind îngroziţi de seria de crime şi de faptul că autorul încă nu fusese prins. În anul 1985, crimele s-au oprit, deşi autorul încă era liber.

Cel mai scump dosar penal din istoria Italiei

Cazul Monstrului din Florenţa a rămas în istorie drept cel mai lung, dar şi cel mai scump dosar penal din istoria Italiei. De asemenea, a rămas nerezolvat.

• CITEŞTE ŞI:  William Parente, avocatul care şi-a ucis familia din cauza problemelor financiare

Circa 100.000 de oameni au fost investigaţi în acest caz, iar 12 persoane au fost arestate, deşi s-a dovedit ulterior că niciuna nu era autorul crimelor.

Astfel, multe vieţi au fost afectate din cauza acuzaţiilor false şi din dorinţa autorităţilor de a oferi populaţiei un vinovat. Au fost angajaţi noi judecători, procurori şi poliţişti.

Publicitate

În anii ce au urmat au fost arestaţi suspecţi, însă acuzaţiile erau forţate, dovedindu-se de fiecare dată că aceştia sunt nevinovaţi.

Arestarea lui Pietro Pacciani

În anul 1994, Pietro Pacciani, un muncitor zilier care lucra la fermele din zonă a fost condamnat pentru comiterea crimelor.

Totuşi, condamnarea a fost contestată. Procurorul a luat partea lui Pacciani, motivând acest lucru prin lipsa probelor şi calitatea slabă a investigaţiilor.

Un judecător a decis ca procesul să fie reluat de la zero.

Poliţiştii au început să suspecteze că Monstrul din Florenţa este de fapt liderul unei grupări care acţionează la îndemnul său. Cu toate acestea, vinovăţia lui Pacciani nu a putut fi dovedită, acesta decedând înainte ca cel de-al doilea proces să înceapă.

Ulterior, Mario Vanni şi Giancarlo Lotti, doi presupuşi complici ai lui Pacciani au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă pentru comiterea crimelor care au îngrozit o ţară întreagă.

Aceste condamnări au fost aspru criticate de opinia publică. Oamenii consideră că autorităţile au vrut să găsească un vinovat cu orice preţ, însă în realitate Monstrul din Florența nu ar fi fost prins niciodată.

Publicitate
• CITEŞTE ŞI:  Copilul care a murit luptându-se cu un terorist, salvând viaţa colegilor săi

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele