Povestea lui Miriam Rodriguez, o mamă îndurerată din Mexic, care a vânat membrii unui cartel pentru a răzbuna moartea fiicei sale, a impresionat o lume întreagă.

La fel ca personajul jucat de Liam Neeson în filmul Taken, Miriam a folosit arme ilegale, identităţi false şi chiar s-a deghizat pentru a nu fi recunoscută. A petrecut 5 ani într-o misiune de răzbunare personală împotriva ucigaşilor fiicei sale. Însă povestea ei s-a sfârşit tragic.[New York Times]

Răpirea fiicei lui Miriam Rodriguez

În anul 2012, Alejandra Salinas Rodríguez, fiica lui Miriam Rodriguez, care avea doar 20 de ani, a dispărut fără urmă. Viaţa femeii s-a transformat într-un coşmar.

vânat membrii unui cartel
Miriam Rodrigues

În săptămânile care au urmat, a început să primească telefoane şi ameninţări de la răpitori. Se cerea o sumă uriaşă pentru răscumpărarea fetei.

Deşi Miriam a făcut tot posibilul pentru a-şi găsi fiica în viaţă, totul s-a dovedit a fi în zadar. Au fost doar promisiuni false şi minciuni.

Cadavrul Alejandrei, sau ce a mai rămas din el, a fost găsit în anul 2014, într-o fermă abandonată. Autorităţile nu au avut succes în găsirea criminalilor. După acest moment cumplit, Miriam şi-a dedicat viaţa pentru vânarea ucigaşilor fiicei sale, urmărindu-i unul câte unul, în tot Mexicul.

Cum a vânat Miriam Rodriguez membrii unui cartel

Fie că e vorba despre curaj, fie că e doar durerea de nedescris a unei mame disperate, Miriam a recurs la metode pe care le vedem doar în filme pentru prinderea ucigaşilor.

S-a împrietenit cu rudele lor, i-a urmărit în mediul online, s-a deghizat şi chiar s-a dat drept reprezentant al statului pentru a afla detalii despre criminali.

• CITEŞTE ŞI:  Procesul lui Socrate şi condamnarea la moarte a marelui filosof grec

Miriam avea 56 de ani pe când a început vânătoarea. În timpul convorbirilor telefonice cu răpitorii, a auzit o personă strigându-l pe autor. I s-a adresat cu numele „Sama”.

Oraşul San Fernando, în care locuia Miriam Rodriguez

A petrecut zile în şir căutând informaţii pe străzi şi în mediul online. În cele din urmă, a găsit o fotografie în care se afla autorul. Lângă el era o tânără care purta uniforma unui magazin de îngheţată din oraşul Ciudad Victoria, unde locuia fiul ei. Astfel ştia zona în care urma să îl găsească pe Sama.

Miriam a petrecut săptămâni în şir supraveghind magazinul de îngheţată până când cel numit Sama şi-a făcut apariţia. Femeia l-a urmărit până acasă, pentru a-i afla adresa. S-a prefăcut că realizează un sondaj pentru o companie, aflând astfel mai multe detalii despre acel bărbat.

Publicitate

A transmis informaţiile poliţiei

Până când poliţiştii au reuşit să obţină un mandat pentru arestarea lui, Sama a părăsit oraşul. Aflase că este urmărit. Doar norocul a făcut ca Sama să fie prins.

Fiul lui Miriam, care era la curent cu activităţile poliţieneşti ale mamei sale, a avut un client la magazinul său, chiar înainte de închidere. L-a recunoscut pe loc pe Sama, care era agitat şi grăbit.

Fiul lui Miriam a anunţat-o pe mama sa şi poliţia, după care a plecat în urmărirea criminalului. Poliţiştii au reuşit să-l prindă şi l-au arestat. Cunoscând mersul, Sama a oferit oamenilor legii informaţiile lipsă despre complici şi locul crimei, în schimbul unei pedepse mai uşoare.

În total, Miriam a participat la capturarea a 10 dintre membrii grupării infracţionale, care se ocupau cu răpiri şi solicitări de recompense.

Finalul tragic

Pe 10 mai 2017, când în Mexic se sărbătoreşte Ziua Mamei, Miriam a fost împuşcată de 12 ori. Mai mulţi bărbaţi mascaţi au pătruns în locuinţa sa, la câteva săptămâni după ce a participat la capturarea unuia dintre ultimii criminali de pe lista sa.

• CITEŞTE ŞI:  Povestea lui Salvador Alvarenga, pescarul care a supravieţuit 14 luni plutind în derivă

A murit în drum spre spital. Înainte de tragicul eveniment, Miriam ceruse autorităţilor gărzi înarmate, temându-se de răzbunarea criminalilor. Nu a primit un răspuns favorabil.

Fiul său a continuat lupta împotriva infractorilor, lucrând la organizaţia fondată de mama sa, care ajută familiile care se confruntă cu cazuri de răpiri ale celor dragi.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

3 Comentarii

  1. Sunt mama,ma doare sufletul când văd că plânge din n motive…inteleg durerea si setea de a răzbuna si a face dreptate,la fel as fi facut si as face cu prețul vieții mele!Nu suport sa imi imbranceasca cineva copilul dar sa pățească ceva rau…as da foc sa ardă ca șobolanii,nici cenușa sa nu mai rămână din ei…

  2. Publicitate

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele