Acasă Video Ţi se face pielea de găină! De ce plânge acest bebeluş când...

Ţi se face pielea de găină! De ce plânge acest bebeluş când îi cântă mama sa (VIDEO)

305
1

Cu siguranţă este unul dintre cele mai frumoase clipuri pe care le-am văzut!

Un bebeluş de numai 10 luni începe să plângă atunci când mama sa îi cântă o melodie.

Videoclipul s-a viralizat şi are peste 4o de milioane de vizualizări, stârnind emoţii puternice în rândul internauţilor.

Amanda, mama bebeluşului, cântă melodia „My Heart Can’t Tell You No”.

Bebeluşul, care este o fetiţă pe nume Mary, râde iniţial, însă după câteva momente o năpădeşte plânsul.

Bebeluşul plânge atunci când îi cântă mama sa

Ceea ce vedem în videoclip se numeşte contagiune emoţională.

Este vorba despre acea tendinţă a oamenilor de a absorbi emoţiile intens ale celor din jur, în special pe ale celor cu care au o relaţie strânsă.

Ştim că de foarte multe ori părinţii imită expresiile copilului. De asemenea, adoptă un alt timbru vocal atunci când i se adresează. În schimb, copilul râde, acesta fiind răspunsul său în cadrul „dialogului”.

Putem observa acest aspect la începutul videoclipului, când mama îi adresează fetiţei câteva întrebări, precum„vrei să-ţi cânte mama un cântecel?”. Fetiţa începe să râdă după fiecare întrebare. Este vorba despre o sincronie emoţională.

Astfel s-a stabilit o legătură între mamă şi fiică, după care începe cântecul.

Nu putem vedea expresia mamei în timpul cântecului, însă, după intensitate putem bănui că emoţiile transmise se pot citi pe chipul său.

Imediat, după cum putem observa, fetiţa imită expresiile de pe chipul mamei.

La finalul fiecărui vers, muşchii faciali ai mamei se relaxează, pe măsură ce aceasta inspiră. În acelaşi timp, putem observa pe chipul fetiţei o relaxare şi un zâmbet la finalul fiecărui vers.

Cele mai înalte note atinse de mamă, par să stârnească cele mai puternice reacţii pe chipul fetiţei, aducând şi lacrimi totodată.

Nu este vorba despre încărcătura emoţională a melodiei, ci de faptul că cele mai înalte note corespund cu cele mai vizibile expresii de pe chipul mamei.

De ce plânge fetiţa?

Din aceleaşi motive pentru care noi suntem emoţionaţi de reacţiile fetiţei atunci când vizualizăm videoclipul.

De fapt, acest videoclip demonstrează nu doar puterea cântecului, ci şi faptul că suntem foarte profund afectaţi de emoţiile celor din jur.

Contagiunea emoţională poate fi observată şi atunci când vizionăm un film.

Dacă te-ai filma în timp ce urmăreşti un film, te-ai surprinde imitând unele expresii ale personajelor, deşi nu vei primi un răspuns, aşa cum a primit micuţa Mary.

Melodiile alese atent şi discursurile personajelor ne poartă în călătorii emoţionale care pot stabili calitatea filmului.

1 Comentariu

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele