Programul spaţial al Chinei devine din ce în ce mai puternic.

Între anii 2000-2012, China a lansat în spaţiu 111 rachete şi sute de sateliţi.

Acum intenționează să lanseze, în anul 2020, un satelit care să ilumineze orașul Chengdu, din sud-vestul ţării, pe timpul nopții.

Acest satelit se va numi “Luna Artificială”, conform express.co.uk.

luna artificiala
O Lună artificială, expusă în oraşul Chengdu

Potrivit lui Wu Chunfeng, președinte al Chengdu ASTMSRI (Aerospace Science and Technology Microelectronics System Research Institute), strălucirea Lunii artificiale va fi de opt ori mai puternică decât cea a Lunii naturale.

Acest lucru va conduce la închiderea luminii stradale și, implicit, la o factură mai mică pe care municipalitatea va trebui să o achite către furnizorul de energie electrică.

Eficienţa Lunii Artificiale

Luna artificială va putea ilumina o zonă cu un diametru de până la 80 de kilometri, iluminarea putând fi controlată de la sol de către o echipă te tehnicieni.

Ideea “lunii artificiale” a venit de la un artist francez care și-a imaginat un colier din oglinzi agățat deasupra Pământului, care ar putea reflecta lumina Soarelui pe străzile din Paris pe tot parcursul anului.

Francezii au renunţat la ideea proiectului, acesta fiind extrem de controversat.

Mulți astronomi susținând că o asemenea Lună artificială le-ar bloca observațiile, și ar deranja cetățenii dar și animalele, din cauza luminii puternice.

„Testarea satelitului a început cu mulți ani în urmă, iar acum tehnologia este finalizată”, a explicat Wu Chunfeng.

Chinezii susţin că au luat toate măsurile de securitate și au consultat atât astronomi cât și zoologi.

Publicitate
• CITEŞTE ŞI:  Originea vieţii pe Pământ. Cercetătorii au aflat cum a apărut viaţa pe Terra

Aceştia spun că Luna artificială nu va afecta fauna din păduri, intensitatea satelitului fiind asemănătoare cu cea a unui apus de Soare.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele