471901916_1377613692Bărbaţii şi femeile, ori soţii şi soţiile sunt diferiţi din multe puncte de vedere, fapt pentru care are sens ca inimile lor să pompeze pentru scopuri diferite. Aici o să redau câteva lucruri care înseamnă mai mult sau chiar mult mai mult pentru un bărbat decât un savuros „Te iubesc!”, lucruri despre care am studiat, bineînţeles.

– Întreaga ta atenţie. Terapeuţii spun că în momentul în care creierul bărbatului te vede verificându-ţi notificările de pe facebook la cină, în general interpretează şi spune „Nu sunt aşa important.”, ceea ce se întâmplă pentru că un creier de bărbat este proiectat în general să nu facă mai multe lucruri concomitent, şi dacă o face, atenţia mai mare este vizibil acordată lucrului mai important. Aşadar, sporiţi contactul vizual în momentele importante. Bonus: dacă îi spui „Eşti prioritatea mea şi te iubesc!”, în mod garantat partea cu „eşti prioritatea mea” este pentru el exponenţial mai importantă decât partea cu „te iubesc”.

– Mâncarea favorită. În dragoste, stomacul chiar joacă un rol important, nu este doar un mit. Foarte mulţi bărbaţi spun că nu sunt pretenţioşi la mâncare, să nu-i ascultaţi, contează foarte mult să fie impresionaţi de ce le pregătiţi.

– Să porţi rochia lui preferată. Când vine vorba de hainele noastre, bărbaţii nu prea îşi dau cu părerea, dar trebuie să fiţi foarte, foarte atente la momentul ăla unic, pe care nu-l întâlniţi foarte des, în care vă va şopti „îmi place mult rochia asta” şi să ţineţi minte care e acea rochie. S-ar putea nici să nu fie rochie, pentru ei toate-s rochii, dar nu asta e important. Restul vorbelor de genul „ce frumoasă eşti îmbrăcată aşa” sau „ce bine îţi stă” sunt simple clişee irelevante. Să precizăm şi că un studiu al unor cercetători de la Universitatea Rochester arată că îmbrăcămintea roşie pe o femeie are în general efect afrodisiac asupra bărbaţilor.

• CITEŞTE ŞI:  Ann Hodges, singurul om lovit de un meteorit. Destinul său a fost unul tragic

0730-man-woman-underwear_arAi grijă de tine. Pentru un bărbat contează foarte mult să te vadă detaşată de stres, făcând exerciţii fizice, lăsându-te de fumat,  în general având o atitudine fermă şi pozitivă.

Fă-i complimente reale. Dacă el are burtă şi tu îi spui că vezi pătrăţele, nu o să te ajute cu nimic. Este important să faci complimente reale, individuale, care să-l scoată din comun şi din care prima idee care-i ajunge la creier să fie aceea de sinceritate.

– Încurajează-l să-şi rezerve timp pentru el.  Sunt momente greu de digerat pentru o femeie, este adevărat, dar dacă vrei să-i demonstrezi că-l iubeşti, va trebui să asimilezi momentele în care un bol de popcorn, o bere rece şi un joystick reprezintă anturajul lui perfect. Să nu uităm de fotbal, cea mai simplă cale este să înceapă să vă placă.

– Cere-i sfatul. Punctul ăsta cred că este foarte bine cunoscut printre femei. Este atât de simplu: indiferent dacă faci sau nu ca tine, spune-i că faci ca el.

– Mulţumeşte-i pentru chestii mici. L-ai rugat să ducă gunoiul, iar asta presupune să facă un efort foarte mic?! Nu te costa nimic să-i mulţumeşti, ai numai de câştigat.

– O îmbrăţişare zdravănă. Este mai important decât ţi-ai putea imagina vreodată ca într-o situaţie de grabă totală în care lui nici prin ultimul gând nu-i trece că te-ai putea obosi cu un moment de afecţiune, să-l îmbrăţişezi lung şi cu simţ de răspundere. 🙂

– Una scurtă. Ştiu că sună grosolan, dar acest punct este la fel de serios cum sunt şi cele de mai sus. Pe bune, să faci dragoste o oră e drăguţ, dar câteodată, cel puţin pentru bărbaţi, e antrenantă o partidă de sex de câteva minute, mai ales dacă se întâmplă într-un loc inedit.

Publicitate
Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

1 Comentariu

  1. Publicitate

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele