Locul cu cel mai lung nume din lume, compus dintr-un singur cuvânt aparţine unei coline din Noua Zeelandă, şi se numeşte – trageţi aer adânc în piept – Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu.

Colina se află la o altitudine de 305 metri faţă de nivelul mării, fiind poziţionată la sud de oraşul Waipukurau, în Noua Zeelandă.

Evident, numele său neobişnuit de lung, a transformat locul într-o adevărată atracţie turistică.[detalii]

De asemenea, numele a fost recunoscut şi de Cartea Recordurilor. Este, în mod oficial, cel mai lung nume al unui loc, format dintr-un singur cuvânt.

cel mai lung nume
Numele neobişnuit de lung a atras numeroşi turişti

Cum se traduce cel mai lung nume din lume

Numele acestei coline provine din limba maori şi are 85 de caractere.

Taumata­whakatangihanga­koauau­o­tamatea­turi­pukaka­piki­maunga­horo­nuku­pokai­whenua­ki­tana­tahu se traduce prin „Locul unde Tamatea, omul cu genunchi mari, care a alunecat, a urcat şi a înghiţit munţi, cunoscut sub numele de mâncător de pământ, a cântat din flaut iubitei lui”.

Numele este de cele mai multe ori abreviat de către locuitori pentru a facilita conversația, termenul folosit fiind „Taumata”.

Tamatea, cel la care se referă numele, este un explorator al unui trib ce face parte din populaţia indigenă maori. Acesta a traversat teritoriul insulei, explorând vaste teritorii.

Pentru a-l onora, localnicii au decis să denumească o colină după Tamatea, folosind un stil specific.

Să vedem cum se pronunţă:

Publicitate
• CITEŞTE ŞI:  Acest indicator inteligent, gândit de elveţieni, te va lăsa cu gura căscată

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele